Kjeldbjerg Bypark inviterer til borgermøde

På tirsdag kan du blive klogere på, hvordan udviklingen af byens nye rekreative område kommer til at forløbe herfra

30. august 2019, 16:15
1 af 4 Kurt Lomborg (tv) og Aage Storgaard (th) gik sig tirsdag en tur sammen med landskabsarkitekt Lotte Kunstmann på den tæt bevoksede matrikel, der kommer til at rumme Kjeldbjerg Bypark. Foto: Henrik Bagge
2 af 4 Landskabsarkitekt Lotte Kunstmann roste byparkudvalget for at have en meget klar plan for, hvad de ville med grunden. Foto: Henrik Bagge
3 af 4 De skal nu i gang med at rydde ud i beplantningen på den trekant, der ligger mellem børnehaven Myretuen her til højre og Kjeldbjergvej til venstre. Hvordan det videre forløb bliver for byparken, kan man orientere sig om på et møde i Kjeldbjerg Forsamlingshus tirsdag den 3. september. Foto: Henrik Bagge
4 af 4 På dette oversigtskort kan man se, hvad byparkudvalget har tænkt med projektet. Illustration: Kjeldbjerg Bypark

Kjeldbjerg De gode folk i Kjeldbjerg er i fuld gang med at udvide byens visitkort med en dejlig bypark lige i hjertet af den lille landsby.

På et møde for nylig fik Kjeldbjerg Borgerforening nemlig af Viborg Kommune overdraget en trekantet grund på cirka 2000 kvadratmeter mellem Kjeldbjergvej på den ene side og børnehaven Myretuen på den anden side.

Gennemarbejdet projekt

Dermed imødekom kommunen et varmt ønske fra byens borgere, der via et byparkudvalg siden 2017 løbende har præsenteret et særdeles gennemarbejdet projekt for kommunen.

Af det fremgår, at byparken er tænkt som et aktivitetsområde for både store, små og gæster på gennemrejse og efter planen kommer til at rumme en multibane, shelterpladser og et særligt glashus med både udekøkken og toiletfaciliteter.

Nu kan man så gå i gang med at realisere projektet, og som det første inviteres der til orientering på et borgermøde tirsdag den 3. september i Kjeldbjerg Forsamlingshus.

Møde med landskabsarkitekten

Byparkudvalget består af to ægtepar, nemlig henholdsvis Anne-Marie og Kurt Lomborg og Anna Lise og Aage Storgaard.

Udvalgets to herrer havde tirsdag arrangeret et lille vandremøde på byparkens matrikel med Lotte Kunstmann, som er landskabsarkitekt ved Viborg Kommune.

De tre luskede en tur rundt i krattet på den tætbevoksede grund for at få en snak om den nuværende beplantning på grunden, hvad borgerne gerne vil have lov at fjerne, og hvad der af den ene eller anden grund skal blive stående.

Har en klar plan

Det kunne de ikke komme op at skændes over, og landskabsarkitekten kunne efterfølgende rose byparkudvalget for at have en meget klar plan for, hvad de vil bevare, og hvad der skal væk.

- Det ser meget fint ud. Der er ikke noget, der er fredet, men noget skal bevares, fordi det er såkaldt »markant beplantning«, som danner en markant begrænsning mod byen og de øvrige omgivelser. Det drejer sig både om tjørne- og bøgehæk, som de gerne må beskære og tynde i, men ikke fjerne helt, og det har de så heller ikke tænkt sig. Og indenfor må de fjerne det, de vil. Der er for eksempel en masse selvsået ahorn, der bare skal væk. Og det er jo nu, det skal fældes, inden der lige pludselig står et glashus, lød det fra Lotte Kunstmann.

Ifølge Kurt Lomborg er det tirsdag klokken 19.30, at man kan møde op i Kjeldbjerg Forsamlingshus og få en orientering om projektet og være med til at sætte sit præg på indholdet i Byparken.

Læs mere om Kjeldbjerg Bypark her.