3 MENINGER: Lars Larsen

Hvad vil du huske Lars Larsen for?

03. september 2019, 06:41
1 af 3 SUSANNE BAK, STOHOLM »Go’daw jeg hedder Lars Larsen, og jeg har et godt tilbud til dig«. Den sætning er det første, jeg tænker, når man siger Lars Larsen, og selv om det er over 30 år siden, Dyne-Larsen tonede frem på TV, er den stadig frisk i hukommelsen. Så vil jeg huske ham for at være en fantastisk god købmand, som på trods af sin store succes formåede at beholde begge ben solidt plantet i den jyske muld. Lars Larsen var en stor dansker, som vi kan være stolte af. Æret være hans minde.
2 af 3 IVAN HØEG, LØGSTRUP Jeg vil huske Lars Larsen som en ægte jysk iværksætter, en dygtig købmand, og en snu forretningsmand, der med enkle virkemidler fik bygget et fantastisk forretningsimperium op helt fra bunden. En mand, der voksede op i fattige kår men satsede alt for at kunne »give os alle et godt tilbud«! Jeg beundrer hans mod og de resultater, han har opnået, hvor Jysk i dag har 2500 butikker i mere end 40 lande overalt i verden. Danmark har mistet en af sine dygtigste erhvervsledere.
3 af 3 ANNE-MARIE LOMBORG, KJELDBJERG Når jeg handler i Jysk, tænker jeg ikke på Lars Larsen, men på det gode tilbud, jeg vil have med hjem. Men hans popularitet skyldes vel, at en »helt almindelig mand« kan gå hen og blive milliardær helt ved egen hjælp, og så at han tilsyneladende forblev den samme jordnære person. Det er nok en drøm, som mange kan have, og ganske få får opfyldt, men typen Lars Larsen signalerer, at det kan ske for alle.

Kartoffelavlerens søn døde og efterlod sig et imperium med 2500 Jysk-butikker i 40 lande. Fra udkanten til de bonede gulve blev han også historien om »Den grimme ælling«.