Stoholm bliver verdensby for en dag

Når byfornyelsen markeres officielt fredag, tager handelsstanden gæsterne med en tur jorden rundt

04. september 2019, 14:38
Hadsund Skoleorkester vil bidrage til feststemningen med en musikalsk parade, når Stoholms byfornyelse fredag markeres med stor aktivitet i Vestergade. Pressefoto

Stoholm En halv snes medlemmer af Stoholm Handelsstandsforening går fredag totalt international, når afslutningen på Stoholms byfornyelse markeres officielt med taler, indvielse og leben på torvet ved Vestergade.

De har nemlig hver især valgt at køre et særligt tema på ét bestemt land, og det betyder for eksempel, at Stoholm Slagter tager dig med til Spanien, hvor du kan mixe din egen tapastallerken, bestille dos cervezos fra den lokale Brygstouw og komme til grisefest fra klokken 17.

I det hele taget venter der masser af smagsprøver på butikkernes små stande, som er indrettet i det telt, der bliver rejst på torvet i dagens anledning.

Arrivederci Frans

Si-Ki Garn & Helse tager dig med til Nordatlanten, når der bydes på færøsk laks, strik og skind samt garn og opskriftsbøger fra Island og Norge.

Jonna Jepsen i Kornblomsten går all in på Lady og Vagabonden, når hun tager gæsterne med til Italien og smagsprøver på blandt andet vin, kager, chips, tapenader og marmelade.

Det forlyder, at Jonna glæder sig så meget til en italiensk dag, at hun er begyndt at gå rundt i butikken og synge »Arrivederci Frans« over mod naboen, hvor Frans Dahl holder til med sit revisionsfirma.

Fra Tanken Stoholm serveres belgisk jordbærhvedeøl og pølser fra grillen, best by Henriette inviterer til at smage på Israel, mens Sparekassen Kronjylland tager en tur til Tyrkiet.

Jävla gode tilbud

Hobbyhuset går fuldstændig »Heja!« med det svenske flag og nogle jävla gode tilbud på blandt andet Husqvarna produkter, mens Tøjeksperten har grænseoverskridende tilbud på en tysk stand med blandt andet verrückte tilbud på strümpfen.

Spar Stoholm holder fast i det danske flag med diverse smagsprøver fra blandt andet Dueholm Ismejeri, og så kan man vinde præmier for 5000 kroner.

Butik Bente har ikke overraskende vist sig at have en lille cowgirl gemt i maven, og hun kommer frem, når Bente Jensen vild i vesten kører tema på USA med tilbud på blandt andet nogle ret fede cowboybukser.

Det internationale telt på torvet har åbent klokken 11-20 fredag, så alle burde kunne nå forbi enten tidligt eller silde.

En rigtig parade

Men dagen er som bekendt også andet end en stor tilbudsfest, og det officielle program starter klokken 17.30, når Hadsund Skoleorkester går en musikalsk paradetur med start ved Rema/Spar og slut på torvet.

Herefter afvikles den officielle indvielse af byfornyelsen med tale ved blandt andre formand for Landdistriktsudvalget i Viborg Kommune, Mette Nielsen (S).

I den forbindelse kan det også allerede nu afsløres, at der venter en overraskelse i form af en gave til byen, som afsløres i direkte forlængelse af talerne.