Pjaskvåd indvielse af Stoholm Midtby

Mange trodsede regnen, da byfornyelsen blev markeret med snorklip, orkestermusik og afsløring af gave til byen

11. september 2019, 11:57
1 af 3 Martin Sanderhoff klipper snoren til den nye midtby, mens Susanne Bak fra Stoholm Borgerforening og Ejvind Jakobsen fra byfornyelses-gruppen holdt i hver sin ende. Foto: Britta Kristiansen
2 af 3 Den nye by-nøgle, som her afsløres af Susanne Bak og Ejvind Jakobsen, er lavet i galvaniseret stål og har Livets Træ foroven. Foto: Britta Kristiansen
3 af 3 Hadsund Skoleorkester spredte varme i regnvejret med en oplagt parade og mini-koncert. Foto: Britta Kristiansen

STOHOLM Der var musik og regn, da Stoholms nye midtby i fredags blev indviet. Hadsund Skoleorkester trodsede regnen og gik i optog fra Spar til Torvet, hvor de gav en mini-koncert.

Dernæst var der taler. Den første var af Ejvind Jakobsen, der kunne fortælle om et ønske om en »ny midtby«, der blev fremsat allerede i 2012. Her var det især den gamle krogrund, som man gerne ville have gjort noget ved.

I dag er byfornyelses-udvalget stolte over og glade for, at man holdt ved og nu endelig har kunnet indvie den nye midtby, ligesom byen sidste år allerede kunne tage et nyrenoveret anlæg og et forskønnet Gyngemosen i brug.

Stand-in med saksen

Til at klippe snoren var hidkaldt Martin Sanderhoff (S) fra Viborg Byråd og Landdistriktsudvalget. Det skulle egentlig have været udvalgets formand Mette Nielsen (S), men hun er nyopereret i en ankel, så hun måtte have en stand-in.

Stoholm fik også en gave i anledning af indvielsen, nemlig sin helt egen by-nøgle - lavet som mandshøj skulptur i galvaniseret stål og med Livets Træ på toppen.

Til sidst var der bobler og kransekage. Indvielsen var stærkt præget af kraftig regn, men der var alligevel troppet mange mennesker op til festlighederne. Og alle kunne lykønske hinanden med, at det nu er slut med vejarbejde i centrum af Stoholm, og midtbyen er fin og ny.