Tanken Stoholm udvider paletten

Gert Johansen markerer 1 års fødselsdagen med at indvie en gildesal

11. september 2019, 16:38
Gert Johansen glæder sig til fredag at åbne dørene til Tanken Stoholms nye gildesal, der er indrettet med pejlemærker tilbage i tiden til dengang stedet rummede et slagteri. Foto: Henrik Bagge

Stoholm Fredag har Gert Johansen været på Tanken Stoholm i et år, og det fejrer han med endnu engang at udvide biksen, der i forvejen rummer både kiosk, grillbar, tank, spillehal og bodega.

Denne gang kan han slå dørene op til en spritny gildesal, der kan rumme selskaber på op til 40 siddende gæster, og som har sin helt egen historie og ånd, idet her tidligere har været slagteri.

- Det er en gammel staldbygning, jeg har renoveret fuldstændigt, revet det hele ned og bygget op igen med nye vægge, lofter og gulve. Der sad jo stadig gamle krybber på væggene, siger Gert Johansen om det rum, hvor kreaturerne tidligere stod, inden de skulle ind og slagtes.

Gik på Æ Fjandboarkiv

Og det kommer indretningen til at bære præg af. Gert Johansen har både været på Æ Fjandboarkiv og ved fotograf Thomsen i Vestergade for at finde gamle negativer fra dengang, der var slagteri på stedet, og så få lavet billeder i størrelser lige fra 40 gange 60 centimeter til det største billede på 100 gange 150 centimeter af den gamle slagtermester Gunnar Jensen.

- Jeg sagde til mig selv fra starten af, at det skulle bære præg af den gamle ånd, siger Gert Johansen, der dengang han besigtigede tanken sidste sommer på stedet besluttede sig for, at byen trængte til en gildesal på den størrelse.

Og der er allerede efterspørgsel på de nye lokaler, der i øvrigt også vil blive brugt til livemusik.

Kun én fest per weekend

Fra ordrebogen kan Gert Johansen således nævne både vinsmagning, ølsmagning, fodboldafslutninger og julefrokoster.

- Og så har jeg bestemt, at jeg kun vil have en fest per weekend. Mere kan jeg ikke overskue, for det skal heller ikke gå ud over det andet. Og det skal heller ikke være sådan, at de, der har lejet det, føler sig presset, så de får det en hel weekend, så der er tid til både at dække op inden og rydde op bagefter, siger Gert Johansen.

Han kan i øvrigt berette, at han trives fortrinligt efter et første år, der hele tiden har budt på nyt i fortællingen om Tanken Stoholm, hvortil der altså fredag føjes et nyt kapitel med indvielsen af Tankens gildesal.