Slår sig sammen i kampen for en cykelsti

Gode folk fra Ravnstrup, Mønsted, Daugbjerg og Sjørup har fundet hinanden i fælles kamp

12. september 2019, 09:19
I juli 2017 var der politisk fokus på den manglende cykelsti mellem Daugbjerg og Mønsted, da blandt andre Kristian Pihl Lorentzen - trafikpolitisk ordfører for Venstre i Folketinget (nummer 3 i billedet) - var med på en cykeltur langs hovedvej 16. Foto: Anne-Kirstine Hansen

Mønsted - Der burde laves cykelsti fra Viborg til Holstebro. Og vi skal lægge pres på politikerne for at få dem til at se det.

Sådan var noget af konklusionen på et møde i Mønsted i den forgange uge, som Fjends Folkeblad deltog i. Det var repræsentanter fra Mønsted, Daugbjerg og Ravnstrup, der satte sig sammen for at finde fælles fodslag i debatten om cykelstier.

Tager den til Folketinget

Kurt Mosgaard, Mønsted, havde indkaldt til mødet, og han var glad for, at folkene fra Mønsted, Daugbjerg og Ravnstrup - sammen med folk fra Sjørup - nu vil kæmpe en fælles kamp for at få cykelsti langs hovedvej 16. For i stedet for at kæmpe hver for sig - så giver det mere mening og større slagkraft at kæmpe sammen.

Næste skridt bliver at tage kontakt til byerne på vejen mellem Hagebro og Holstebro og spørge, om de vil være med til at kæmpe den fælles sag.

Dernæst vil Kurt Mosgaard samle en gruppe, der kan tage et møde med Folketingets Trafikudvalg.

Helt til Holstebro

Mødet i Mønsted udsprang af den senere tids debat om trafikfarlige veje for skolebørn. Selv om det forlyder fra Viborg Kommune, at cykelstien fra Daugbjerg til Mønsted har højeste prioritet, så er der endnu ikke sat penge af til den.

Ifølge den lokale aktionsgruppe så giver det også god mening at lave cykelsti fra Viborg til Holstebro.

Ud over, at det for mange børn er en farlig skolevej, så kan cykelstien også bruges af mange ældre og handicappede på el-scootere og lignende. Og fordi man i det midtjyske satser meget på cykelturisme, så vil den også være ideel som en del af vejen mod Vestkysten.

Ønsket fra lokalområdet er én dobbeltradet cykelsti langs hovedvej 16.