3 MENINGER: Gadesælgere

Hvad mener du om opsøgende gade- og telefonsælgere?

15. september 2019, 11:41
1 af 3 MONA JENSEN, STOHOLM Jeg synes, det er så anmassende at blive antastet på gaden, uden man har nogen mulighed for at forberede et ordentlig svar. Desuden virker det irriterende, da man som regel har travlt. Jeg synes især, telefonsælgerne er blevet for meget. De ringer måske ikke hver dag, men i hvert fald hver uge. I dag, hvor man har mobil og har den med på arbejde, forstår de åbenbart ikke, at de forstyrrer folk i deres arbejde, og så er man allerede irriteret. Jeg er begyndt at blokere dem, for de bliver bare ved med »hvornår kan jeg så træffe dig, og må jeg ringe senere?« NEJ!
2 af 3 HENRIK SØRENSEN, SJØRUP Gadesælgere skal lære at forstå og respektere et NEJ. De har det med at være meget nærgående, og til sidst vil de også have dine personlige oplysninger og så videre. Jeg synes, at det er et godt og rigtigt træk at forbyde det, og hvis en butik så ønsker dem på deres egen grund eller i deres eget lokale, så kan de jo bare gøre det. Og så må de jo acceptere det, hvis folk så vælger andre butikker.
3 af 3 EVA HANCOCK, MØNSTED For telefonsælgeres vedkommende er det blot et job, som de har taget, tænker jeg, når de ringer. Jeg tror, at det job er på vej ud, da mere salg sker på internettet, og flere nægter at svare telefonen, hvis der står ukendt nummer på displayet. Hvis man af venlighed lytter med hele vejen, så kan de være ret vedholdende, indtil de får accept af deres salg. Nogle gange laver de en aftale, uden at man opdager, at man har sagt ja.

I Herning Kommune har de forbudt dem i gadebilledet, og i Viborg Kommune kan et forbud også være på vej. De såkaldte facere, der uopfordret antaster folk på gaden med opfordring til medlemskab, er blevet så stort et irritationsmoment, at de er blevet tvunget væk i Herning. Der er dog kun tale om de kommercielle sælgere, for NGO’er som Røde Kors kan man ikke forbyde. Hernings citychef opfordrer dog også disse til at tænke i goodwill og evt. kun møde op et par gange om året i stedet for hver uge.