Levende musik i skolen

Alle børn i Viborg Kommune har fået en musikgave

24. september 2019, 12:32
1 af 2 Pressefoto
2 af 2 Pressefoto

Fjends Viborg Kommune har indledt dette skoleår med at give børnene en musikgave. De kan nemlig alle se frem til en musikalsk koncertoplevelse i skoletiden.

- Børnene i folkeskolen skal opleve forundring, begejstring og magi gennem levende musik. Det er vigtigt, at børnene mærker musikkens styrke, og at de får kulturel og kunstnerisk viden i deres hverdag, lyder bevæggrundene fra kulturchef Steen Lindgaard.

Koncerterne bliver holdt på skolerne og sætter fokus på musikkens mangfoldighed. Derfor vil mange forskellige musikalske stilarter blive berørt og mange forskellige instrumentgrupper præsenteret.

Det er en kulturel satsning, der skal understøtte børnenes kulturelle dannelse, og ligeledes er koncerterne et led i Viborg Kommunes mål om af få »Danmarks bedste åbne skole«. Projektet er opstået i et tæt samarbejde mellem Kultur & Udvikling og Skoleforvaltningen.

Professionelle musikere

Alle koncerterne er udvalgt af organisationen »Levende Musik i Skolen«, som er et statsstøttet, nationalt kompetencecenter for musik. Dermed er skolerne sikret, at koncerterne er af høj faglig kvalitet med professionelle musikere, og før alle koncerter modtager skolerne undervisningsmateriale, som de kan integrere i musikundervisningen.

Blandt de i alt 87 koncerter er Barmer Boys på Stoholm Skole den 1. oktober, Mike Andersen/Jens Kristian Dam på Sparkær Skole/Mønsted Skole den 12. november, Sousou & Maher Cissoko på Stoholm Skole den 5. februar, heavy metal bandet Aphyxion på Løgstrup Skole den 26. februar, Tamra & The Twin Reverbs også på Løgstrup Skole den 3. marts, Astro Buddha Agogo på Sparkær Skole/Mønsted Skole den 4. marts, Funky Currywurst Brothers på Vestfjendsskolen den 9. marts, Phønix også på Vestfjendsskolen den 14. april og Phønix på Stoholm Skole den 21. april.