Messe i Mønsted Smagsprøver fra Sannes Mad

Susanne Bech Dalitz har efterhånden været i Mønsted i ti år

27. september 2019, 06:28
1 af 2 Susanne Bech Dalitz har lavet mad i Mønsted i ti år. Foto: Britta Kristiansen
2 af 2 Her har Susanne lige hevet mandelbunde ud af ovnen. De skal bruges til en lækker dessert. Foto: Britta Kristiansen

MESSE Når forbrugermessen i Mønsted finder sted søndag den 29. september, så kommer man blandt andet til at kunne møde Susanne Bech Dalitz, der driver Mønsted Kulturhus og Sanne’s Mad.

- Vi støtter gerne op, når der sker noget lokalt, siger Susanne om sin bevæggrund for at være på messen.

Susanne har lavet mad i Mønsted i ti år, de seneste syv år som forpagter af kulturhuset.

Har nok at rive i

For hende er det, der driver værket, generelt en stor lyst til og interesse for at lave god mad til gæster. Og hun er selv i køkkenet forud for en stor fest, om det er ud af huset eller i kulturhuset. Hun sætter altid sit eget præg på maden.

- Det er vigtigt for at opretholde en god kvalitet, som jeg kan stå inde for. Derfor har jeg også kun én fastansat - en god veninde, der er her på deltid. Ellers har jeg nogle piger til at komme og vaske op, fortæller Susanne.

Hun vil hellere sige nej til et selskab end gå på kompromis med tiden og kvaliteten.

- Jeg er blevet taget rigtig godt imod i Mønsted. De lokale er gode til at bruge mig - både til mad ud af huset og til selskabet her. Jeg har haft nok at lave, siger Susanne, der som uddannet kok bare generelt er glad for at lave mad til gæster.

Kommer med smagsprøver

Hun elsker også at bage, og da Fjends Folkeblad er på besøg i køkkenet, er det velduftende mandelbunde, der bliver bagt. De skal bruges til en lækker dessert.

Maden, der efterspørges fra Sannes Mad, er især det gode stykke kød og så med nogle spændende salater til. Men det er også eksempelvis et godt dessert-bord.

Og Susanne lover at tage nogle gode smagsprøver med over i Østfjendshallen, når der er forbrugermesse. Man kan også aftale mad ud af huset eller fester i Kulturhuset med hende, når hun står på sin stand i hallen.