Messe i Mønsted RikkeØ gør messen sundere

Rikke Østergaard er på hjemmebane i Østfjendshallen

27. september 2019, 12:56
Rikke Østergaard driver klinikken RikkeØ i Stoholm. Privatfoto

Mønsted Når der søndag er forbrugermesse i Østfjendshallen i Mønsted, finder man blandt standholderne den lokale Rikke Østergaard, der driver klinik i Stoholm under navnet RikkeØ.

Her vil hun vise lidt af det, der til daglig giver hende travlhed i klinikken på Vestergade 10 i Stoholm.

En af de ting, hun har haft succes med, er at få startet en gruppe mennesker op på et 10 måneders forløb, der handler om sundhed og livsstilsændringer.

Alle på holdet har købt en pakke med personlige coachingsamtaler, foredrag med Umahro Cadogan og RikkeØ, træning, yogaudstyr, en tur på vægten og en aktiv facebookgruppe.

Forskellige behov

Ifølge Rikke Østergaard er deltagernes ønsker for forløbet meget forskellige, og det kan handle om alt fra vægttab, bedre sundhed og gode vaner omkring mad og motion til at få styr på noget sygdom og sikre sig en bedre nattesøvn.

- Jeg synes, vi er kommet supergodt fra start – alle har haft første coachsession, og jeg har haft besøg af alle i klinikken, siger Rikke Østergaard.

Samtalerne er også blevet brugt til at rydde nogle misforståelser af vejen, for ifølge Rikke Østergaard frygter mange uden grund, at de kommer til at lide afsavn, og at det er en kur, de skal på.

- Men det er langt fra virkeligheden. Jeg ønsker at klienterne får gode redskaber og erfaringer med, så de kan holde fast i livsstilen, når forløbet stopper.

Sundhed er komplekst

Fra sin uddannelse som fysioterapeut og Umahro-certificeret sundhedsrådgiver ved Rikke Østergaard, at der kan vindes meget ved at justere kosten i sundere retning, men ofte er det også mere komplekst end det, og hvad der virker for den ene person, hjælper ikke nødvendigvis en anden.

Og i øvrigt løfter hun ingen pegefingre, hun har bare et tilbud, der gælder for dem, der ønsker sig en bedre dagligdag med færre smerter, måske færre kilo på sidebenene og mere sundhed.

- Jeg er ikke læge, og som udgangspunkt er det ikke målet at gå »fra syg til rask« - det er jeg ikke uddannet til – men når det er sagt, så kan alle mennesker med sygdom eller ej have gavn af at få tjekket livsstilen igennem engang imellem, siger Rikke Østergaard.