Stoholm/Viborg har maksimumpoint efter to runder

Starten mod Hammel var noget værre skrammel, men det hjalp, da de gammel til sidst tog sig sammel

27. september 2019, 22:07
Kris Olesen (7) fik en fin hjemmebanedebut med seks kasser fra venstrehånden, mens Mads Thøgersen (tv) foreløbig har fået lov at stå en højre fløj i angrebet i den decimerede Stoholm/Viborg trup. Foto: Henrik Bagge

Stoholm Den seneste sportshybrid på egnen, Stoholm/Viborg Håndbold, debuterede fredag aften på hjemmebane i 2. division med en kamp mod Hammel GF, og i sidste ende kunne holdet i nye, friske grøn/hvide spilledragter slide sig til en sejr på 24-20 efter 13-13 ved pausen.

Men det holdt hårdt for den smalle trup, der spillede næsten hele kampen med de samme seks markspillere, ligesom det var tilfældet, da holdet i første runde tog hjem fra Roslev med en 15-måls sejr.

Fornem debut af ung målmand

Først da holdets rutinerede kræfter i form af Per Ryberg, Jacob Lauridsen og Mads Thøgersen for alvor tog fat i forsvaret, fik man skabt lidt luft til de letbenede østjyder, der ellers fra kampens start var kommet lidt for let til deres mål.

Det betød, at nytilkomne Daniel Claudi på 22 år efter 13 minutter blev skiftet ind i målet, og der blev han stående resten af kampen.

På det tidspunkt havde førstemålmand Jakob Weinreich kun rørt bolden, når han skulle fiske den ud af egne netmasker, men unge Claudi kvitterede straks for tilliden med en fin redning i Hammels overtalsspil fulgt op af endnu en flot en af slagsen, da han efterfølgende læste Hammels straffekastskytte.

Så var niveauet ligesom lagt, og Claudi endte også fortjent som Man of the match efterfølgende.

Særligt når Stoholm/Viborg var i undertal, steppede han op med afgørende redninger, men han var ikke det eneste nye ansigt i Stoholm, der leverede varen.

Spændstig højreback

For egentlig løj halvlegsstillingen 13-13 lidt, og det var kun et par hurtige basser fra nytilkomne Kris Olesen, der fik Stoholm/Viborg på omgangshøjde inden pausen.

Kris Olesen er ligesom Claudi i målet en spændende tilføjelse til truppen. En spændstig, venstrehåndet højreback med et godt svirp i håndleddet er en luksus, der ikke hidtil har været holdet forundt, og at Olesen så endnu er markant bedre på sin back i offensiven end på sin fløjplads i defensiven med hang til at bakke lidt for meget op indad, findes der sikkert råd for i trænerstaben.

Seks kasser fra Olesen og syv fra Johnny Landberg på den anden back vidner om to skudfarlige bagspillere, der også fremadrettet vil skabe plads for Per Rybergs signatur-indspilninger til Jacob Lauridsen på stregen.

Roen indfandt sig

Da Stoholm/Viborg midt i 2. halvleg første gang fik en tomålsføring var det, som om den fornødne ro indfandt sig på holdet, selv om en udvisning til Frederik Fritsche ved 22-20 truede med at spolere festen.

Samme Fritsche gjorde det selv godt igen med en kontrascoring til 23-20, og dermed var en rodet affære afgjort til hjemmeholdets fordel.

Kønt var det ikke, og hvad så? Fire point efter to kampe med en decimeret trup er en fremragende start på den forhåbentlig midlertidige tilværelse i 2. division, og kan man sikre sig et par yderligere kvalificerede tilføjelser til truppen, bliver det svært at bevare pessimismen.

De to nye, der foreløbig er kommet til, gjorde det i hvert fald fremragende fredag aften.