Dukketeater med Lene og Lillebror

Ingrid er blevet til Lene, men Lillebror er den samme

30. september 2019, 06:18
Lene og Lillebror. Pressefoto

Stoholm Lige om lidt er efterårsferien over de yngste. Der skal hygges, og måske kommer venner og familie på besøg.

Men skulle man finde en ledig stund, sker der også et hav af andre aktiviteter i efterårsferien, og nogle af dem er meget tæt på.

Dit lokale bibliotek åbner nemlig dørene for de mange børn, der har efterårsferie, og på Stoholm Bibliotek kan du blandt andet lave dit eget kreative puslespil, hvis du er til farver og mønstre.

Dukketeater i særklasse

Og torsdag den 17. oktober klokken 11 har Viborg Bibliotekerne så arrangeret teater for de mindste i Stoholm. Uden for biblioteket parkerer teaterbussen nemlig og spiller forestillingen »Lene og Lillebror«.

Det er dukketeater i særklasse, og bedsteforældregenerationen vil kunne nikke genkendende til den originale dukke »Lillebror«, der er tidligere kendt fra børne-tv i 1970’erne. Dengang hed Lene blot Ingrid.

Her kommer »Lillebror« i en lidt mere moderne version, omend han er lidt forvirret over, at TV nu er i farver.

Forestillingen er for 4–7 årige, og billetter kan bookes på ferieaktiviteter.viborg.dk fra den 23. september.

Flagermus og grubebio

Hvis man kører de få kilometer til Mønsted Kalkgruber, vil man kunne opleve de mange flagermus og lære om deres liv. Her kan man nemlig komme med på flagermusjagt og se Grubebio i kalkgruberne. Yderligere information om dette kan også fås på ferieaktiviteter.viborg.dk.

Der er altså al mulig grund til at blive i lokalområdet i efterårsferien, når både børn og børnebørn har rig mulighed for at møde børnekulturen lokalt – husk blot at bestille billet.