Ny købmand til Rema 1000 i Stoholm

Birgitte Rørbæk stopper som købmand efter 10 år

30. september 2019, 15:38
Foto: Henrik Bagge

Stoholm Birgitte Rørbæk stopper som købmand i Rema 1000 i Stoholm efter ti år.

Onsdag den 20. november holder hun overdragelsesstatus sammen med den nye købmand, Andrej Willer, som hidtil har været souschef i Rema 1000 på Farvervej i Viborg.

Det oplyser REMA 1000 Danmark A/S fra hovedkvarteret i Horsens, og Birgitte Rørbæk bekræfter, at det forholder sig sådan.

- Ja, de har valgt en ny efter at have haft nogle til samtale, så sådan er det, siger Birgitte Rørbæk.

Var med fra starten

Hun angiver selv vejarbejdet i Stoholm som en mulig årsag til, at omsætningen er faldet, og da lønomkostningerne samtidig også er steget lidt, har købmandskæden altså valgt ikke at forlænge Birgitte Rørbæks kontrakt, som bliver genforhandlet hvert femte år.

Det blev altså til to omgange og i alt 10 år som købmand for Birgitte Rørbæk, men hun har været i butikken endnu længere end det.

Faktisk var hun med helt fra starten som kassedame, da Rema 1000 lukkede op i Stoholm i 2005, og allerede efter tre måneder ved kassen blev hun souschef, inden hun altså i 2009 indgik kontrakt om at blive købmand.

Glæder sig til noget nyt

For Birgitte Rørbæk er timingen udmærket, når det nu endelig skulle være, for hun har et stykke tid tænkt på, om hun skulle prøve noget andet.

- Det er fysisk hårdt og også mange timer som alenemor til to, så det ene med det andet. Og så tager jeg det også som noget positivt med den alder, jeg har, hvis jeg skal nå at prøve noget nyt, siger den 43-årige Birgitte Rørbæk, der endnu ikke ved nøjagtigt, hvad fremtiden bringer.

Men foreløbig ser hun særligt frem til én bestemt begivenhed, når hun har overdraget nøglerne til den nye købmand.

- Jeg glæder mig bare til at have fri i julen for første gang i 14 år.