Da Anders Klint gik i hegnet

Han blev selvstændig i 2015, og det har han ikke fortrudt

02. oktober 2019, 11:40
Anders Klint fra Mønsted sprang ud som selvstændig i 2015 og nyder det. Foto: Britta Kristiansen

Mønsted Han sætter hegn op. Både til private, til naturområder og til erhverv.

Anders Maagaard Klint fra Mønsted valgte i 2015 at gå solo med firmaet Klint’s Landbrug og Haveservice. Og det var egentlig lidt af en tilfældighed. Han skulle hjælpe sin svigerfar med at hegne noget hjortevildt inde, og så gik det fra mund til mund, at Anders kunne noget med hegn.

Så efter at have passet køer i mange år, så sprang Anders ud med eget firma.

Alle typer hegn

Han laver nu hegn af alle typer. Han laver rigtig meget naturhegn. Eksempelvis i forbindelse med Natur 2000-ordninger, hvor landmænd kan få tilskud til at hegne marker ind og få dem afgræsset. Han laver mange dyreindhegninger.

Men Anders laver også hegn for private, hvis de gerne vil have rammet haven eller grunden flot ind.

Endelig laver han også hegn til erhverv - hvor virksomheder gerne vil undgå ubudne gæster.

Han har også lavet en del hegn for børnehaver.

Rundt i hele Jylland

I næste uge går han i gang med et hegn til en hjorte-farm i Sæby i Nordjylland. Og han har haft kunder fra Haderslev til Tårs, så han er kommet godt omkring i Jylland og har set nogle flotte naturperler, når han har været ude og hegne ind i landskabet.

- Man skal ikke blive selvstændig, hvis man vil have et nemt arbejdsliv. Man skal gøre det, fordi man synes, at det er spændende at være sig selv og gøre det på sin egen måde. Men det er et stort arbejde. Jeg kan jo ikke nøjes med bare at sætte hegn op. Jeg har jo lige så meget arbejde på kontoret, når jeg kommer hjem, siger Anders, der lejer en enkelt mand ind, når der er brug for det. Men han vil ikke have ansatte som sådan og trives bedst med sit enkeltmandsfirma.

Bruger akacietræ

Når Anders laver naturhegn, så bruger han akacietræ. Det er en meget holdbar træsort - til gengæld er det hårdt træ, der ikke er så nemt at arbejde med. Men det holder længe - og derfor er det den træsort, der bruges. Træet bliver afbarket, men står ellers naturligt, så det falder godt ind i landskabet.

Anders Klint elsker, at ikke to arbejdsdage er ens - og han nyder at komme ud i naturen og gøre sit arbejde. Og som tingene er lige nu, så kunne han ikke tænke sig noget andet arbejde, som han ville være lige så glad for. Han har fundet sin rette hylde.