Danmarks bedste krolfere bor i Vestfjends

Det blev til både guld og bronze, da to hold fra VAK var til DM i Hjørring

01. oktober 2019, 15:11
1 af 4 Guldholdet er fra venstre Villy Jensen, Leif Søndergaard, Birthe Andersen og Kurt Normann Andersen, som også er formand for krolf i Vridsted. Foto: Henrik Bagge
2 af 4 Bronzeholdet er fra venstre Karsten Østergaard, Tage Astrup, Peder Risgaard og Laurids Boe Jensen. Foto: Henrik Bagge
3 af 4 Fra venstre er det guldvinderne Villy Jensen, Birthe Andersen, Leif Søndergaard og Kurt Normann Andersen efterfulgt af bronzevinderne Karsten Østergaard, Tage Astrup, Peder Risgaard og Laurids Boe Jensen. Foto: Henrik Bagge
4 af 4 Der var bobler til alle dem, der mandag var mødt frem for at hylde de vestfjendske helte, der vendte hjem fra DM i krolf med både guld- og bronzemedaljer. Foto: Henrik Bagge

Vridsted Der blev delt bank ud med kølle, da to hold fra Vestfjends Aktivitetsklub (VAK) lørdag var taget til Hjørring for at forsvare egnens farver til DM i krolf.

For når man er fra de kanter, kunne man aldrig komme i tanker om at køre så langt uden at få noget med hjem, så mens det ene hold vandt guldmedaljer og en stor, flot pokal tog det andet hold sig af bronzemedaljerne og en lidt mindre pokal.

Det flotte resultat af nogle af egnens fremmeste idrætsudøvere blev fejret mandag på behørig vis ved en reception i Vridsted Sognehus, hvor omkring 30 mennesker var mødt op for at fejre de to hold med bobler.

Mindre kunne ikke gøre det

Formand for VAK Hans Jørgen Nørgaard bød velkommen til den i hast organiserede reception, og han var nærmest bristefærdig af stolthed over egnens nye danmarksmestre.

- Vi syntes ikke, mindre end en reception kunne gøre det. For allerede, da de kvalificerede sig, tænkte vi, at nu kunne det da vist ikke blive større. Men det kunne det så, sagde Hans Jørgen Nørgaard og betegnede det som kulminationen på en peride, hvor de lokale krolfere kontinuerligt har præsteret på et højt niveau til for eksempel kommunemesterskaber.

Guldholdet bestod af Villy Jensen, Birthe Andersen, Leif Søndergaard og Kurt Normann Andersen, som også er formand for krolf i Vridsted, mens det var Karsten Østergaard, Tage Astrup, Peder Risgaard og Laurids Boe Jensen, der kom hjem med bronze om halsen.

Lang vej til podiet

Krolf går ud på at bruge færrest slag, og til DM blev der spillet 36 huller over tre runder.

Da regnskabet skulle gøres op, havde guldvinderne sammenlagt brugt 377 slag imod andenpladsens 384 slag og bronzevindernes 386, men efter to runder var det faktisk de senere bronzevindere, der lå i spidsen, så det var tæt undervejs.

De to hold havde kvalificeret sig ved først at være de bedste i deres lokale turnering, og derefter ved at være blandt de fire bedste ved et kval-stævne i Region Midtjylland.

Til DM i Hjørring deltog så i alt 20 hold, nemlig fire fra hver region.

DM i krolf afvikles i regi af Dansk Arbejder Idræt (DAI), og for guldvinder Birthe Andersen var det faktisk ikke første gang, hun fandt vej til podiet.

Tilbage i 2013 vandt hun nemlig individuelt sølv til DM i krolf, som du kan læse her.