Stoholm Fjernvarme er billigst i lokalområdet

Formanden kunne berette om tilfredsstillende resultat og nye tiltag på generalforsamling

04. oktober 2019, 08:32
Stoholm Varmeværk. Arkivfoto

Stoholm Stoholm Fjernvarme havde tirsdag den 24. september inviteret til generalforsamling i Stoholm Fritids- og Kulturcenter, og det trak i alt 36 borgere af huse.

Formand Henry Jensen kunne berette, at værkets hovedaktivitet, nemlig produktion og salg af el og varme til 753 forbrugere, havde givet et tilfredsstillende resultat med knap 1,2 millioner kroner i overskud.

Siden sidst har Stoholm Fjernvarme for 1,3 millioner kroner købt det træpillefyr, som man før lejede for knap en halv million kroner om året.

Etablerer varmepumper

Desuden har man besluttet at etablere varmepumper på adressen Ågade 81, som Stoholm Fjernvarme har købt, og hvortil der trækkes en forbindelse de 400 meter til hjemadressen Industrivej 16 bagom den industri, der ligger langs Ågade.

I den forbindelse gik licitationen til firmaet AEA, som for 16,8 millioner kroner står for etableringen af de nye varmepumper.

Det projekt forventes at stå færdig den 30. juni 2020, og værket har fået en kommunegaranti for byggelånet.

Ellers holdes der gang i både kedlerne på Skolegade, gasmotorer og træpillekedel på Industrivej og altså fra næste år også varmepumper på Ågade.

Det giver gode kombinationsmuligheder, så der kan produceres el, når elprisen er høj, og varme på varmepumperne, når elprisen er lav.

Gunstig el-pris

I det forgangne år har el-prisen været gunstig. Der er blevet kørt mange timer med motorerne, og det har betydet, at salget af el er godt og vel fordoblet.

Afregningsprisen for 2018/19 har været 350 kroner med en målerleje på 1500 kroner og fastafgift på 15 kroner per kvadratmeter.

Det betyder, at det koster 12.400 kroner at varme et standardhus på 130 kvadratmeter op, hvilket er en plovmand under landsgennemsnittet på 12.900 kroner.

På Viborgegnen ligger Stoholm Fjernvarme helt i bund hvad angår prisen.

Prøver at få flere med

Formandens beretning fik Niels Odgaard til at spørge, hvad der bliver gjort for at få flere med på fjernvarmen, hvortil formanden svarede, at der p.t. bliver arbejdet på at få yderligere to gader med.

Niels Odgaard spurgte også til nødvendigheden af at bruge flere penge på renovering af anlægget i Skolegade, hvortil formanden svarede, at det krævede en renovering for at være lovligt, og at det ikke kan undværes ved spidsbelastning og nedbrud.

På valg var Henry Jensen, Kurt Jensen og Ronni Christensen. De to førstnævnte modtog genvalg, mens Ronni Christensen lod sig erstatte af Harald Pedersen for i stedet at blive suppleant sammen med Vagn Brogaard. Også revisoren Dahl, Rask og Partnere var der genvalg til.