Et godt øje til blindebold

Der var bold til både gården og gaden, da de i Sparkær var med på Skolernes Motionsdag

12. oktober 2019, 06:37
1 af 5 Det var noget af et syn at se på blindebold på Sparkær Skoles multibane, hvor en klokke i bolden var det eneste, de mørkelagte børn havde at gå efter. I baggrunden ses lærer Heidi Gydesen og idrætslærer Peter Dich. Foto: Henrik Bagge
2 af 5 Lærer Hanne Madsen viser børnene, hvordan man bedst spiller asfaltcurling. Foto: Henrik Bagge
3 af 5 Lærer Hanne Madsen viser børnene, hvordan man bedst spiller asfaltcurling. Foto: Henrik Bagge
4 af 5 Man kommer hurtigt til at se dum ud, når man sparker efter en bold med bind for øjnene. Ikke desto mindre var blindebold et hit blandt børnene i Sparkær på Skolernes Motionsdag. Foto: Henrik Bagge
5 af 5 Ligesom i almindelig curling gælder det også i asfaltudgaven om at sætte »stenen« lige midt i huset. Foto: Henrik Bagge

Sparkær Det er ikke sjældent, at dommeren i fodbold bliver beskyldt for at være blind, men fredag var det spillerne, der bogstaveligt talt ikke kunne se en dyt, mens de afviklede en fodboldkamp.

Til gengæld kunne de høre en dyt, eller rettere sagt en lille klokke, der befandt sig inde i bolden som eneste indikator på, hvor spillet bevægede sig hen.

Børnene på Sparkær Skole havde fredag formiddag fået bind for øjnene for at deltage i den sjældne idrætsgren blindebold.

Det havde de i anledning af Skolernes Motionsdag under Dansk Skoleidræt, som har gjort det til en tradition at få børn over hele landet i vigør på en varieret dag med glæde, bevægelse og fællesskab.

Sjov i Materialebanken

Aktiviteterne veksler fra skole til skole, og på Sparkær Skole havde man lånt rekvisitterne gennem Viborg Bibliotekernes Materialebank.

Blindebold var således ikke det eneste, børnene i Sparkær kunne fornøje sig med, for i alt var de beskæftiget på seks forskellige stationer rundt på skolen lige fra morgenstunden.

Ét sted forsøgte de at tage den hele vejen til huset i en gang asfaltcurling, et andet sted var hulahopringe i centrum, og et tredje sted gik der Robin Hood i den med bue og pil.

Og så var der de to spil, der med garanti hænger ved. I både Funbattle og Balleball bliver deltagerne nemlig udstyret med velcro, så bolden kan hænge fast på kroppen.

Funbattle spilles med små bolde, og målet er helt kort at erobre modstanderens flag.

I Balleball udstyres spillerne med velcro, der gør det muligt at gribe en større bold med enten bryst eller bagdel, og spillet går kort ud på at score flest mål ved at gribe bolden med velcro´en i bestemte målområder.

De har en fest

Og ifølge idrætslærer Peter Dich har børnene altid en fest med Skolernes Motionsdag.

- Det er en dag, de ser frem til, og den skaber sammenhold hele vejen fra 0. til 6. klasse. Der er en samhørighed årgangene imellem, som vi ikke ellers ser, for det er også en dag, hvor de større børn bliver givet noget ansvar for de små. Se for eksempel ham, der kommer gående der med to af de små i hånden. Sådan er vi ikke vant til at se ham, siger Peter Dich og peger gennem skolegården, hvor en dreng fra 6. klasse har taget sig kærligt af to af de mindste.

Klokken 10 begav de sig i samlet flok til byens sportsplads, hvorfra de alle skulle gennemføre et løb på 5,4 kilometer, inden de efter mere spas fra bibliotekets materialebank kunne holde fri klokken 13.