Åbent hus på Skydesportens Dag

Både i Stoholm og Løgstrup slår skytteforeningerne lørdag skydedøren op for alle interesserede

11. oktober 2019, 16:00
Foto: Gregers Kirdorf

Fjends Både Fjends Skytteforening i Stoholm og Taarup-Kvols-Løgstrup Skytteforening er med, når der lørdag den 12. oktober afholdes Skydesportens Dag i regi af DGI Midtjylland.

Alle har således mulighed for at komme og opleve, hvad det kræver at sigte og ramme plet med et rigtigt våben og blive klogere på dagligdagen i en skytteforening.

Der er åbent hus begge steder lørdag klokken 10-15, hvor foreningens instruktører står klar til at introducere interesserede for våben og teknik.

Der bliver mulighed for at skyde med enten riffel eller pistol. Dermed får man en smagsprøve på, hvad skydesport er, og finder ud af, hvad der skal til for at blive en dygtig skytte.

Hele familien kan være med

Lisbeth Arboe Jakobsen er konsulent i DGI Midtjylland, og ifølge hende er formålet med arrangementet at vise, at skydning er en spændende og udfordrende idræt, hvor hele familien kan være med på tværs af generationer.

- Vi vil også gerne vise, at skydning er meget andet end det, man ser i actionfilm og skydespil. Det handler ikke bare om at plaffe løs. Tværtimod er det en seriøs sport, der kræver koncentration, træning og mentalt nærvær. Det at stå på skydebanen skaber ro og fokus og kræver ikke mindst, at man kan lægge telefon og iPad væk og skrue ned for tempoet, siger Lisbeth Arboe Jakobsen i en pressemeddelelse.

Sikkerhed har højeste prioritet til Skydesportens Dag, og loven kræver, at man skal vise gyldigt id, hvis man vil prøve at skyde.

Derfor skal alle deltagere huske at medbringe billed-id eller sygesikringsbevis i kombination med et andet id-kort.