50 år med Kjeldbjerg Folkedansere

De havde fødselsdag tirsdag, og nogle har været med helt fra starten

15. oktober 2019, 16:39
1 af 2 Den 15. oktober kunne Kjeldbjerg Folkedansere fejre 50 års jubilæum, hvor blandt andre alle undervisere gennem tiden var inviteret. Fra venstre er det Mona Vestergaard, Edith Hansen, Martin Madsen, Anne Marie Jensen, Aase Kristensen, Grethe Bregendahl Bak, Søren Bregendahl Bak og Hanne Mølgaard. Privatfoto
2 af 2 Kjeldbjerg Folkedanseres komité anno 2019 består af fra venstre Benny Kristensen, Gurli Kristensen, Inge Nielsen, Henning Nielsen, Grethe Bregendahl Bak og Søren Bregendahl Bak. Privatfoto

Kjeldbjerg Den 15. oktober 1969 pudsede de første gang danseskoene, så tirsdag kunne Kjeldbjerg Folkedansere fejre 50 års fødselsdag.

Kjeldbjerg Folkedansere er ikke som sådan en forening, men har i stedet en komité bestående af tre par, og sådan har det været siden starten.

Edith Hansen var sammen med sin nu afdøde mand Carlo en af stifterne, og hun har stadig sin gang i klubben, ligesom det er tilfældet for Søren Bregendahl Bak, som også har været med helt fra den spæde start.

I alt har Kjeldbjerg Folkedansere i dag 32 medlemmer, hvilket på folkedansersprog svarer til fire kvadriller.

Fødselsdagsfesten har de holdt, som man kan se på billedet, og den var blandt andre med deltagelse af netop Edith Hansen, alle underviserne gennem 50 år pånær en enkelt, samt selvfølgelig Martin spillemand, der blev oplært af Carlo Hansen og tog over, da denne gik bort.