Vejarbejde i Løgstrup Gudskelov for de lokale kunder

Vejarbejde har gjort midtbytrafikken besværlig i Løgstrup

23. oktober 2019, 10:36
Slagter, bager og brugsuddeleren i Løgstrup midt i al det vejarbejde, som alle kæmper med i øjeblikket. Foto: Britta Kristiansen

LØGSTRUP Hovedgaden har været gravet op i månedsvis, og det samme har den ene vejside af Borgergade nærmest centrum. Det har skabt problemer i Løgstrup. Især da de fire midtbybutikker er stærkt afhængige af, at bilisterne kan komme til dem.

Men de lokale kunder har været gode til at holde gang i handlen i Løgstrup på trods af vejudfordringer.

- Vi må have haft noget goodwill hos vores kunder, for vi har ikke mærket så meget til det, som andre har, siger uddeler Jonas Jensen fra Dagli’ Brugsen Løgstrup.

Langt mellem kunderne

Det er arbejdet med at separere kloakker, der giver bøvlet med vejarbejdet gennem byen. Der er lavet omkørsler og opsat lysregulering.

I nogle uger var Løgstrup Bageri helt lukket inde, og der var der langt mellem kunderne.

- Vi har især manglet de gennemgående kunder, der kommer på vej til arbejde og på vejen hjem fra arbejde, siger Conni Ladefoged fra bageriet. Derimod har de lokale kunder været standhaftige og har forceret huller og afspærringer for at redde sig brød og kage til kaffen.

Har ondt af Højslev

Line Larsson, ejer af Cirkelines, har også store udfordringer. Hendes kunder udefra er stort set blevet væk. Og det kan tydeligt mærkes i kassen. Butikken er afhængig af et større opland end Løgstrup - og de kunder er blevet væk på grund af vejarbejdet.

Med lidt held slipper de med 4 måneders vejarbejde i Løgstrup. I modsætning til andre steder, hvor det har taget et år eller to.

- Jeg har godt nok ondt af dem i Højslev og Skive. Det må være helt forfærdeligt at skulle døje med det så længe, siger Line Larsson.