Kurt kommer forbi

Iglsø Ældreklub er klar med vinterens program

25. oktober 2019, 11:48
Kurt Leth. Pressefoto

Iglsø Du kender ham fra tv, hvor både programmerne »Kaffe med Kurt« og »Kurt kom forbi« har været folkelige pletskud.

Journalist Kurt Leth har gjort det til et varemærke at fortælle helt almindelige menneskers ualmindelige historier, og tirsdag den 29. oktober kommer han forbi Fjandbohus i Iglsø for at underholde om typerne, originalerne, skæbnerne og fantasterne.

Dermed indleder Kurt Leth vinterens arrangementer i Iglsø Ældreklub, der i alt kommer til at præsentere otte foredrag og to musikalske indslag, inden der sluttes af med årsmøde med valg og banko i april.

Æresdrab og tyskerpiger

Den 12. november er der foredrag ved journalist og forfatter Deniz Serinci om årsager, konsekvenser og løsninger på social kontrol, tvangsægteskaber og æresdrab. Han er selv barn af et tvangsægteskab mellem fætter og kusine.

Den 26. november bliver det mere lokalt, når journalist ved Skive Folkeblad, Merete Just, fortæller om sin bog »Tyskernes piger« og om de overfald, ydmygelser og klipninger, der blev tyskerpigerne til del.

10. december vil julestemningen indfinde sig, når Salling Duo har spændt harmonikaen på.

Vestjyske originaler

Den 7. januar er der foredrag med forhenværende journalist ved Skive Folkeblad, Ole Tang, der er forfatter til en række humoristiske artikler om lokale, vestjyske originaler, han har mødt på sin vej.

Den 21. januar fortæller Christian Medom, der er pensioneret kriminalassistent, med udgangspunkt i sine 40 års tjeneste i Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste.

Den 4. februar kommer Henrik Køhler forbi med rejsebeskrivelser fra Mexico, Belize og Guatemala.

Matador og kristendom

18. februar byder valgmenighedspræst Ronald Risvig på fortolkninger af både Matador og kristendommen, og den 3. marts er der foredrag ved Tapio Juhl, der kom til Danmark som flygtning i 1943 på grund af krigene mellem Rusland og Finland, der skete i skyggen af 2. verdenskrig.

Og den 17. marts bliver det igen festligt, når Helge Madsen med kunstnernavnet Bamse Madsen synger sange af Bamse sammen med de venner, der måtte være tilstede på dagen i Fjandbohus, hvor der også er fællesspisning.