Pauser, penge og politikerpraktik

30. oktober 2019, 13:16
Karin Clemmensen. Arkivfoto

Politikerne i Skive Byråd vil undersøge omfanget af ikke-overenskomst betalte pauser hos alle kommunens ansatte - underforstået, at der måske kan spares penge. God fornøjelse, siger jeg bare og forsøger at bide skuffelsen over den manglende tillid i mig.

Jeg arbejder på en af Skive Kommunes store plejehjem og møder ind (omklædt) 10-15 minutter før arbejdsdagen starter kl. 7. Det gør mange af mine kollegaer også.

Jeg holder pause i løbet af arbejdsdagen, ja, men står til rådighed for beboere, som har brug for hjælp, en telefon, der ringer, pårørende med spørgsmål eller et akut lægebesøg.

Og selvfølgelig tager jeg mig af det. Også selvom jeg har pause, eller klokken bliver lidt over fyraften. Det gør mine kollegaer også.

For vi har med mennesker at gøre; mennesker, der er afhængige af os - ikke maskiner, som bare kan sættes på stand by.

Afbrudte pauser og 10-15 minutter ekstra i løbet af en dag bliver til rigtig mange lønkroner om året (og kvalitet), som Skive Kommune får foræret.

Så med al respekt, kære politikere, husk at medregne det i jeres undersøgelse.

Til slut en invitation: Hvis I byrødder skulle have lyst til at komme i praktik som kommunalt ansat, er I hjerteligt velkomne hos mig.