Strøm til Børn på Stoholm Skole

Eleverne i 5.b lærte at lave deres egen musik i Spil Dansk Ugen

31. oktober 2019, 15:45
1 af 2 Pressefoto
2 af 2 Pressefoto

Stoholm Den forgangne uge var Spil Dansk Uge over hele landet, og i den anledning fik 5.b på Stoholm Skole besøg af skoleprojektet Strøm til Børn.

Det gav eleverne mulighed for at lære at lave deres egen musik med programmet Garage Band på en iPad og med hjælp fra to af Strøms undervisere.

Henover tre dage lærte eleverne, hvordan de kan bruge teknologi som et musikalsk udtryksmiddel på en måde, så alle kan være med uanset forudgående musikalske kompetencer.

Ifølge projektleder Jeanette Frederiksen fra Strøm til Børn handler det om at lytte med både ører og hjerte og finde de lyde, man selv bedst kan lide.

Den var eleverne fra 5.b med på, og de fleste syntes, at det havde været grineren at lave deres egen musik.

Musiktoget er ikke kørt

For Jakob fra 5.b var det spændende at prøve noget nyt og meget sjovere end normal musikundervisning, mens Anna syntes, det var lidt svært i starten. Men på tredjedagen havde hun fået bedre styr på, hvor man eksempelvis kunne tilføje et ekstra instrument til sit musiknummer.

Strøm til Børn ønsker at gentænke musikundervisningen og inspirere til, hvordan musiklærere kan bruge de teknologiske muligheder i undervisningen.

- Musiktoget er ikke kørt, bare fordi man ikke kan spille guitar eller klaver, siger Jeanette Frederiksen fra Strøm.