Strandet Hovedgaard er sat til salg

Har du 22,5 millioner kroner kan den blive din

08. november 2019, 11:49
Strandet Hovedgaard er sat til salg for 22,5 millioner kroner. Arkivfoto

STRANDET Det er ikke hver dag, at egnen her kan byde på en ejendom til salg for 22,5 millioner kroner, men en sådan er der nu.

Det er Strandet Hovedgaard, der netop er sat til salg. Det historiske sted ved Hjarbæk Fjord er blevet mere kendt her på egnen, efter den hvert andet år er blevet ramme om et stort julemarked i Nordfjends

Stedet har en historie, der går helt tilbage til 1400-tallet, og hovedbygningen, der er 350 kvadratmeter, er fredet og nænsomt renoveret.

I salgsannoncen står der blandt andet:

»Ejendommen drives i dag med traditionelt land- og skovbrug, salg af pyntegrønt, jagtudlejning samt bygnings- og boligudlejning.

Hovedbygningen på Strandet Hovedgaard er arkitektonisk smuk og harmonisk, og fremstår i særdeles god stand efter en gennemgribende renovering. Bygningen er smukt beliggende, omkranset af det 3-længede avlsgårdskompleks mod nord og det store haveanlæg mod syd.

Hovedbygningen og gildesalen i den nordlige længe med tilhørende industrikøkken, kølerum, toiletter og lager udlejes til konferencer, kurser, forretningsmøder, bryllupper, fester, ferier m.v.«

Til ejendommen hører cirka 35 hektar skov, 15 hektar agerjord i omdrift, 12 hektar eng- og græsarealer, 15 hektar nobilisbevoksninger, 7 hektar lysåben natur samt 5 hektar bygninger, park og gårdsplads.