200 børn og et Big Band

Onsdag lægger Stoholm halgulv til en storslået koncert med deltagelse af skolerne i Fjends

19. november 2019, 08:32
1 af 2 Viborg Big Band. Pressefoto
2 af 2 Elever fra Vestfjendsskolen, Sparkær Skole, Mønsted Skole og Stoholm Skole leverer lunger til det 200 børn store kor. Privatfoto

Stoholm Der skal cirka 200 børn til at matche et Big Band, sådan rent lydmæssigt.

Det kan man opleve onsdag den 20. november klokken 19, når elever fra Vestfjendsskolen, Sparkær Skole, Mønsted Skole og Stoholm Skole slår sig sammen med Viborg Big Band til et brag af en skolekoncert i Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

Viborg Big Band har allieret sig med navnkundige Jens Klüver, som i mange år var dirigent for Klüvers Big Band fra Århus. Orkestret hedder nu Århus Jazz Orchestra og er et professionelt big band på lige fod med DR Big Band.

En tur i øveren

Men her på egnen er det Viborg Big Band, der huserer, og altså denne aften i samarbejde med Jens Klüver og orkestrets faste dirigent, Ebbe Ringblom, som i sine unge dage i øvrigt var basunist i Klüvers Big Band.

Otte sange for skolekor og Big Band er på programmet til koncerten foruden en række standards og solistnumre.

Børnene fra 4.-5. klasserne på de fire skoler har været i musiklokalet for at indøve de nye sange, som de garanteret aldrig har hørt før, ligesom bandet også har været i træningslejr.

Der er en beskeden entre på en rund halvtredser for voksne til koncerten, som i øvrigt er støttet af Kulturelt Samråd og Dansk Kapelmesterforening.