Stosko: Temauge med bagedyst-tvist

Anderledes skoleuge i Stoholm endte med et flot Åbent Hus

20. november 2019, 13:16
1 af 2 Rikke Baun fra Den Store Bagedyst smagte på 19 kager på Stoholm Skole, før hun fandt en vinder. Foto: Britta Kristiansen
2 af 2 Der var mulighed for at få sat håret og makeuppen, hvis man lagde vejen forbi skønhedssalonen på Stoholm Skole. Foto: Britta Kristiansen

STOHOLM Hele sidste uge var Stoholm Skole lavet om til minisamfundet Stosko. Hvert tredje år deltager hele skolen i en tema-uge, hvor man på tværs af klassetrin arbejder sammen om at holde gang i et minisamfund, hvor der både er butikker, fabrikker, restauranter, avis og meget andet.

Torsdag sidst på eftermiddagen kulminerede det hele med et besøg af forældre og bedsteforældre, hvor også Fjends Folkeblad lagde vejen forbi.

Her kunne vi blandt andet opleve lidt af et scoop for Stoholm Skole. Rikke Baun, der i øjeblikket slår sine folder i det populære tv-program Den Store Bagedyst, kom nemlig på besøg. Hun skulle bedømme de 19 fine kager, der var med i skolens helt egen bagedyst.

Blev lokket af mor

Rikke Baun er født og opvokset i Fly, har boet i Stoholm og bor i øjeblikket i Kjeldbjerg. Hendes mor arbejder på Stoholm Skole, så det var derigennem, at Rikke var blevet lokket med på et besøg under tema-ugen.

- Der kan komme rigtig meget ud af at være med i sådan et program. Og når jeg nu er fra området, så var det meget let at sige ja til det her, sagde Rikke, før hun begav sig ud i at smage og bedømme de 19 kager. Den endelige vinder blev i øvrigt en fin lyserød prinsessekage.

Og at det var en succes at få Rikke til skolen, fortalte den massive menneskemængde alt om. Og mange havde telefonen fremme for at forevige den kendte bagedyster.

Høj hat og halskæde

Skoleleder Jesper Okholm har hele ugen fungeret som borgmester for Stosko - og har derfor gået rundt med høj hat og juletræskæde om halsen. Vi spurgte ham, hvad han syntes om ugen.

- Det har været en rigtig god uge. Mange elever er mødt før om morgenen og er blevet længere end de behøvede. Der har været et stort engagement, stor kreativitet og masser af energi. Det bedste ved Stosko-ugen er, at alle arbejder på tværs. Det vil sige, at der kommer helt nye relationer, og man kommer til at kende andre børn og andre lærere, end dem man møder til daglig. Det er til stor gavn efterfølgende. Der kommer færre konflikter på skolen efter sådan nogle fælles oplevelser, sagde Jesper Okholm, inden han igen drog rundt i sin by med høj hat på hovedet og kæde om halsen.

Læs også Mysteriet om bussemænd på væggene i Stosko her