Genopbygning reddede Alberts knæ

Landmand fra Lundø er omdrejningspunkt i infomøde om ledsmerter

25. november 2019, 06:46
Albert Scherphof driver gården Lundø Mølle med 180 malkekøer i løsdrift. Og det sidste år har han gjort det uden at have ondt i knæene fra morgen til aften. Pressefoto

Lundø - Jeg havde så ondt i mine knæ af at malke, at jeg var nødt til at bygge en løsdriftstald.

Sådan fortæller 47-årige Albert Scherphof, der driver gården Lundø Mølle med 180 køer – og altså nu i løsdrift.

Han er omdrejningspunktet i et informationsmøde på Skive Bibliotek den 2. december klokken 19 med titlen »Genopbyg din krop«.

Foredragsholder er professionsbachelor i sundhed og ernæring Kirsten Bak Hansen, og i samarbejde med Albert Scherphof vil hun med foredrag, vidensdeling og rådgivning denne aften hjælpe andre mennesker med ondt i deres led, som gerne vil undgå kunstige hofter og knæ, eller som har andre helbredsmæssige udfordringer.

Fra Holland til Lundø

Albert og konen Annamarie kommer begge to oprindeligt fra Holland, og de købte i 1997 Lundø Mølle, som ligger helt ud til Skive Fjord.

Her startede de med 45 køer i bunden stald, men efter kort tid begyndte Albert at få så ondt i knæene af at malke, at han måtte bygge en løsdriftstald med plads til 180 køer.

Allerede som barn havde Albert svært ved at ligge eller kravle på knæ, og han var kun 25 år, da begge knæ for alvor begyndte at volde ham problemer.

Lægerne konstaterede en medfødt fejl hos ham, og der var tale om to nye knæ til ham, hvilket han og lægerne dog blev enige om, at han helst skulle undgå.

Kur af kolagen og tang

I stedet levede han i mange år med smerterne, som han forgæves forsøgte at dulme med et bredt sortiment af piller, indtil han i 2018 mødte Kirsten Bak Hansen fra Sundhedsshoppen til landsskue.

De fik en snak, og Albert fik en kur bestående af kolagen og tang med hjem.

Der skulle gå godt tre måneder, inden effekten satte ind, men siden har Albert ikke veget fra kuren.

- Det holdt op med at gøre ondt i knæene fra morgen til aften, og min kone kunne se på mig, at jeg ikke var så forpint længere. I dag går det rigtig godt, og jeg vil nødig bytte tilbage til tiden før, hvor jeg havde ondt i alle de vågne timer, siger Albert Scherphof.

Af hensyn til forplejning er tilmelding til arrangementet nødvendig på mobil 2384 9087.