Det var kattens: Lokal forfatter giver gode gys

Helle Lenschow fra Lånum har skrevet en skrækhistorie om en kat

22. november 2019, 14:32
Privatfoto

Lånum Den 16. november 2019 udkom gyser-antologien Mørkets Gerninger på Forlaget Petunia, og bogen, der er på cirka 500 sider og indeholder 13 noveller, har en lokal forfatter blandt bidragyderne.

Det er den 41-årige Helle Lenschow fra Lånum, der også tidligere har udgivet en række gyserbøger til blandt andre unge og børn.

Hendes novelle i antologien hedder Bare En Kat, og historien tager udgangspunkt i en sandfærdig episode ved Søndersø i Viborg for cirka ni år siden.

En grim sag

Her fangede en grim dyreværnssag Helle Lenschows opmærksomhed, og da Forlaget Petunia udskrev en novellekonkurrence, besluttede hun sig for at tage udgangspunkt i den episode.

- Jeg tror aldrig, at jeg glemmer den sag, for den var meget mærkelig og grim. Nogle smed en transportkasse med en sort racekat i Søndersø, og en dyrlæge kunne bagefter fortælle, at katten havde været i live, da den blev smidt i søen. Det er gyseligt i sig selv at behandle et dyr sådan, men jeg undrer mig stadig alle disse år senere. En racekat koster flere tusinde kroner og kassen, som den var i, var heller ikke en billig model. Kort sagt havde nogle smidt et dyr og en kasse til en ret høj værdi i vandet, siger Helle Lenschow.

Blev aldrig opklaret

Hun fik derfor allerede for ni år siden den tanke, at der lå mere bag. Tiden er dog gået, og sagen blev aldrig opklaret trods en klækkelig dusør fra en dyreværnsorganisation.

- Så jeg satte mig for at opklare den selv – i min gysernovelle, og lad mig sige det sådan her: Hvis du ikke er bange for katte, så kan du hurtigt blive det, griner Helle Lenschow.

Forfatteren er selv en stor dyreven – og særligt katte har i mange år stået hendes hjerte nært.