Ny dyrlægeklinik i Stoholm

Maria Kirial har netop åbnet dørene til sin nye dyrlægeklinik på Vestergade i Stoholm. Hun har været uddannet som dyrlæge siden 2003 og har arbejdet både i Skive og i Fjends-området siden.

06. juni 2012, 11:44
Maria Kirial tager sig af familiens husdyr

I fredags slog Maria Kirial dørene op til sin nye dyrlægeklinik på Vestergade 23A i Stoholm:

- Jeg glæder mig rigtig meget til at åbne min egen dyreklinik. Med den allerstørste ydmyghed og indlevelse gør jeg mig umage for at levere en autentisk, engageret og omsorgsfuld service på et opdateret fagligt niveau til klienter og kæledyr i Stoholm og opland. Jeg diagnosticerer og behandler almene medicinske og kirurgiske sygdomme på hund, kat og øvrige mindre husdyr. Jeg tilbyder forebyggende behandling samt rådgivning vedr. sundhed og sygdom hos det enkelte dyr. Derudover kan jeg i butikken byde på foder til hund og kat fra Royal Canin og Hills, diverse plejeprodukter, loppemidler, diverse godbidder og tyggeben samt et specielt udvalg af funktionelt legetøj, fortæller Maria Kirial.

Sygdomme i huden er blandt hendes spidskompetencer og store interesse. Huden er kroppens største organ og samtidig menneskets kontaktflade med dyret. En sund hud giver velvære for dyret og mindre belastning af dyrets omgivelser i form af hår, skæl og lign. Problemer i huden findes hos en betydelig del af de danske hunde og katte og selv om symptomerne i mange tilfælde ser ens ud, kan de grundlæggende årsager være vidt forskellige:

- Jeg ser en stor udfordring i, at kortlægge sygdomsbilledet og dermed kunne levere en løsning som ikke kun kortsigtet - men også i et længere perspektiv vil gavne det pågældende dyr, siger Maria Kirial.

Hun blev uddannet som dyrlæge i 2003 og har siden arbejdet i klinisk praksis med både familiedyr, heste og produktionsdyr dels i Skive, dels i Fjends. Fra starten har familiedyrene og deres ejere ligget hendes hjerte nært. Hun ved hvor stor betydning kontakten til dyr har for mange mennesker:

- Jeg arbejder for dyrenes og klienternes skyld og jeg brænder for at formidle løsninger, som er tilpasset til den enkelte klients brug af dyret, miljø, økonomi mv.. Uanset om der skal stilles forkromede diagnoser, eller en flækket klo skal behandles, går jeg til opgaven med samme dybfølte ydmyghed i hvert eneste tilfælde, siger dyrlægen og fortsætter:

- Et godt helbred er altafgørende for alles eksistens også vores familiedyrs. Sundhed er hjørnestenen i det gode velfungerende liv. Uanset om der er tale om kæledyr eller brugsdyr, har dyrene og deres ejere en uendelig række af individuelle behov. I mine øjne og hænder er alle klienter unikke. Jeg anerkender og indlever mig i hver klients situation og identificerer deres individuelle behov. Det er mit mål at hjælpe den enkelte dyreejer til at opnå det højest mulige niveau af sundhed i deres dyrehold, slutter Maria Kirial.

Den nye dyrlæge holder reception den 15. juni.