Nordfjends viste sig flot frem

Der var julemarked både på Ørslev Kloster og flere kreative steder i Nordfjends

26. november 2019, 14:14
1 af 2 Hestevogn og en lang række af biler. Det var noget af billedet på det populære julemarked på Ørslev Kloster i weekenden. Foto: Britta Kristiansen
2 af 2 I dne fine stue på klosteret kunne man blandt andet finde raku og smuk papirklip. Foto: Britta Kristiansen

NORDFJENDS Der var masser af mulighed for at se nærmere på kreative folks arbejde på Ørslev Kloster og andre steder i Nordfjends i weekenden. Årets store julemarked trak traditionen tro rigtig mange gæster til.

I år var der også åbent andre steder end på selve Ørslev Kloster.

Fjends Folkeblad lagde først vejen forbi C. Frohns Brugskunst på Fiskbækvej. Her har julen for alvor indtaget den smukke butik, og det benyttede rigtig mange kunder sig af.

Dernæst gik turen til Ørslev Kloster, hvor bilerne blev dirigeret godt på plads, så alle kunne være der.

En tur i klosterkælderen

En hestevogn luntede forbi og tilføjede lige nøjagtig den slags julehygge, som hører sig med på et kloster op mod jul.

Inde på selve klosteret kunne man møde alt fra dygtige papir-kunstnere, træ-kunstere, keramikere og syersker til kort-malere og en hatte-sælger.

Det er altid spændende at gå en tur igennem det gamle kloster. At komme i klosterkælderen, hvor der kun er levende lys og varmen kommer fra ildstedet.

Man kunne også besøge Ørklevkloster Hovedgård, hvor der var åben landbrug. Og i sognehuset kunne man hygge sig med kaffe og kage og produkter fra Thise Mejeri.

Tid til en øl

Videre kunne man eksempelvis besøge Staarup Haandbryg, hvor man kunne se, hvor de populære øl og den spændende saft bliver produceret. Man kunne blive klogere på brygningen, ligesom der blev budt på smagsprøver i den hyggelige bryggerstue på førstesal over bryggeriet. Bryggeriet var bestemt et hyggeligt besøg værd.

Alt i alt et flot og smagfuldt julemarked, hvor hele Nordfjends viste sig frem på fin kreativ vis. At vejret så begge dage var gråt-i-gråt-i-gråt kunne arrangørerne jo ikke ændre på.

Se flere billeder her