Små og store stjerner til julekoncerter

Tilrettelægger Rita Rozko har igen bundet en flot buket af musikalske indslag til koncerterne i Stoholm og Kobberup

29. november 2019, 12:55
I 2018 var Stoholm Kirke stuvende fuld til julekoncerten. Privatfoto

Stoholm/kobberup Jul og musik hænger uløseligt sammen, og når juletiden nærmer sig med al dens travlhed, har vi også brug for noget, som får dagligdagens trivialiteter med gaveræs, arbejdspres og andre bekymringer til at svinde for en stund. Et øjeblik, hvor sjælen får lov at hvile i fred i musikkens helende skønhed.

Stoholm og Kobberup Sogne har en mangeårig tradition for at holde to koncerter i de respektive kirker henholdsvis 1. og 2. søndag i advent, og det laves der ikke om på i år.

Gensyn med store solister

Og igen bliver det med deltagelse af både små og store stjerner, når man først i Stoholm Kirke den 1. december og dernæst i Kobberup Kirke den 8. december har bundet en smuk og afvekslende julekoncert sammen af både korsang og fællessang, engelske og danske julesange og ikke mindst uddrag af Händels Messias på toppen af det hele.

Gæstesolister er sopran Margrethe Smedegaard og baryton Anders Røhrmann Bloch, og førstnævnte behøver næsten ingen nærmere introduktion her på egnen.

Den fødte skibonit med en fortid som kirkesanger ved Kobberup Kirke har ved efterhånden mange lejligheder fortryllet fjandboerne med sin klangfulde sang, og også Anders Røhrmann Bloch har tidligere optrådt til julekoncerten.

Ung solosang

Begge gæstesolister synger også med Stoholm Kirkes vokalensemble, som udgøres af Janni Retoft, Myrna Andersen, Knud Hansen, Jørgen Husted og Jens Svejstrup Damgaard.

Også Stoholm Kirkes voksenkor vil optræde, og fra Kobberup-Stoholm børnekor vil unge Malou Mygind Jørgensen træde frem og synge »Julen har bragt velsignet bud« med tekst af B.S. Ingemann og melodi af C.E.F. Weyse.

Hele koncerten er tilrettelagt af organist Rita Rozko, der også akkompagnerer sangerne og leder korene. Ved orglet sidder også Torben Kristensen, som blandt andet spiller til fællessalmerne.

Efter koncerterne byder menighedsrådene alle på kaffe.