Parkeringsplads på vej til Salon Birgit

Kommunen har sagt ja, men først skal beslutningen i høring hos naboerne

03. december 2019, 15:37
1 af 2 Det er på parkeringspladsen her, at Birgit Jelling gerne vil have et stykke foran matriklen forbeholdt sine kunder i Salon Birgit. Foto: Henrik Bagge
2 af 2 Billedet her viser det areal, indehaveren af Odinvej 7 ønsker at købe. Illustration: Viborg Kommune

Stoholm Viborg Kommune påtænker at nedlægge et areal i den vestlige ende af parkeringspladsen på Odinvej i Stoholm og overdrage brugsretten af arealet til indehaveren af Odinvej 7.

Det er her, frisør Birgit Jelling driver Salon Birgit, og hun har tidligere på året ansøgt kommunen om at få lov at købe et stykke af parkeringspladsen beliggende foran hendes ejendom.

I salonen kommer der nemlig mange ældre og gangbesværede kunder, og Birgit Jelling vil derfor gerne have et par parkeringspladser foran salonen forbeholdt sine kunder.

Otte ugers høringsfrist

Forvaltningen har ikke vurderet, at et salg af arealet vil påvirke mulighederne for at finde parkeringspladser i Stoholm, og Teknisk Udvalg har derfor besluttet, at arealet kan overdrages til ansøgeren enten ved salg eller udlejning.

Inden det kommer så vidt, skal beslutningen dog i høring hos de nærliggende grundejere med en frist på otte uger, og de har nu indtil den 27. januar 2020 til at komme med indsigelser eller ændringsforslag.

Det samlede parkeringsareal på Odinvej fungerer i dag som offentlige parkeringspladser med 24 timers begrænsning og blev nyasfalteret i forbindelse med byfornyelsen i Stoholm.