Lang rejse hen mod rejsegildet

Nordstjernen fejrede, at de 26 nye boliger er rigtig godt på vej

05. december 2019, 15:47
1 af 3 Samtlige beboere fra Nordstjernen og mange andre var med til rejsegildet. Foto: Britta Kristiansen
2 af 3 Forstander Bente Bay talte om en lang rejse, som friplehjemmet har været på vej hen imod, hvor man er i dag. Foto: Britta Kristiansen
3 af 3 Flaget var oppe - og kransen var oppe - da man fejrede rejsegilde på Nordstjernen-byggeriet i Sparkær. Foto: Britta Kristiansen

SPARKÆR For forstander Bente Bay var der flere meninger i ordet rejse, da der torsdag blev fejret rejsegilde på de nye boliger på friplejehjemmet Nordstjernen.

For det første, fordi det har været en lang rejse for at nå hen til det tidspunkt, hvor byggeriet i det hele taget kunne blive til noget. Og for det andet fordi man nu er så langt, at spærrene er rejst, og boligerne er godt på vej.

Så der var alle gode grunde til at fejre.

Spændte beboere

Og det gjorde et stort antal mennesker - inklusive Norstjernens beboere, der spændte går op i bygningen af de nye boliger.

Som sig hør og bør, så kunne man få sig en pølse og en øl til rejsegildet. Ligesom man kunne få kaffe, te og en småkage.

Nordstjernen er ejet af Danse Diakonhjem - og Flemming Christensen fra bestyrelsen var på stedet for at sige tak til alle og fortælle lidt om byggeriet. Da Diakonhjemmet overtog Nordstjernen havde man været noget fortvivlede over de lokales krav om at bevare Villa Nordstjernen.

- For os at se var det jo bare et gammelt hus. Men vi købte præmissen for det - og nu kan vi se, at det nok skal blive godt. Der er mange gode traditioner på stedet og det får vi - samtidig med, at i får helt nye og tidssvarende boliger, sagde Flemming Christensen.

10 år som friplejehjem

Nordstjernen genopstod som friplejehjem i 2009 - efter Viborg Kommune ellers havde lukket det som kommunalt plejehjem. Formand for bestyrelsen tilbage til den tid, Ivan Høeg, holdt også en kort tale ved rejsegildet og takkede alle for, at man er nået så langt med Nordstjernen til at kunne få helt nye boliger.

- Det er en glædens dag, sagde Ivan Høeg.

Forstander Bente Bay hæftede sig ved, at Villa Nordstjernen kommer til at spille en central rolle - for at skabe hygge og hjemlighed over opholdet på Nordstjernen. For Norstjernen skal netop være et Hjem, med stort h, for beboerne.

Villa Nordstjernen - den fine, hvide og gamle patriciervilla - bliver bindeleddet mellem det nye og det gamle på Norstjernen, når de 26 nye boliger bliver taget i brug næste år. Og på den måde bevarer man noget sjæl og noget hjerterum på et ellers moderne plejehjem.