Jul på stationen: Dørene slås op søndag

Der er også annonceret borgermøde om stationen onsdag den 11. december

05. december 2019, 06:11
Foto: Henrik Bagge

Stoholm Der bliver mulighed for at besigtige Stoholms nedrivningstruede stationsbygning i den kommende weekend, når folkene i Projektgruppen Stoholm Station søndag inviterer til »Jul på stationen«.

Samtidig er et afgørende borgermøde om husets fremtid annonceret til afholdelse onsdag den 11. december. Det oplyser gruppen i en pressemeddelelse.

Det er således ikke kun julegaveindkøb, der vil give anledning til decembertravlhed hos byens nye aktivister, og julemåneden bliver i det hele taget rig på initiativer fra gruppen, der skal nå at finde en bæredygtig løsning for Stoholms historiske stationsbygning, som DSB truer med at rive ned i begyndelsen af det nye år.

En unik mulighed

Derfor afholder man søndag den 8. december klokken 10-13 åbent hus i den gamle stationsbygning, som projektgruppen fik udleveret en nøgle til i den forgangne uge.

- Det er en unik mulighed for at se stationen indefra. Man kan få stillet sin nysgerrighed og få et godt udgangspunkt for dialog til borgermødet 11. december, hvor byens borgere skal lægge den endelige plan for stationens redning, lyder det fra projektgruppens talsmand Finn Godrim.

Til åbent hus-arrangementet vil der være en udstilling om husets historie.

Utrolig opbakning

Siden sidste mandag morgen, hvor de lokale mødte tidligt op og forhindrede nedrivningen af stationen, er der blevet indledt en dialog med DSB om stationens fremtid.

DSB hævder, at en istandsættelse af stationen vil koste 2-3 millioner kroner og har givet stoholmerne en stram tidsfrist til at finde en bæredygtig løsning på stationens fremtid.

- Vi har travlt, men det kan sagtens lade sig gøre, siger Finn Godrim.

- Vi mærker en utrolig opbakning fra byens borgere, og flere lokale håndværkere har allerede tilkendegivet, at de gerne på frivillig basis vil give en hånd med bygningens istandsættelse.

Nu har de lokale så mulighed for at inspicere stationsbygningen 8. december og nå til enighed om en plan for dens fremtid på borgermødet tre dage senere.