Højere normering på vej til Børnehusene Stoholm

Lokal daginstitution er blandt syv i kommunen, der samlet får knap 11 mio. kroner til opnormering i vuggestue-afsnit

12. december 2019, 11:29
Arkivfoto

Stoholm Helt præcist 10.882.774 kroner er på vej til sårbare og udsatte børn i syv vuggestuer i Viborg Kommune, og blandt disse finder man Børnehusene Stoholm.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om seks kommunale og én privat vuggestue, der samlet vil modtage de knap 11 millioner kroner i perioden 2019-2022 til en kærkommen opnormering.

Pengene kommer fra puljen »Flere pædagoger og pædagogiske assistenter til institutioner med mange 0-2 årige sårbare og udsatte børn«.

Alle ansøgninger imødekommet

Viborg Kommune har søgt puljen om tilskud, og alle ansøgninger er blevet imødekommet.

- Det er glædeligt, at vi er blevet tilgodeset i forhold til syv lokale daginstitutioner med omkring 11 millioner kroner til opnormering i vuggestue-afsnit i 2019-2022. Det kan vi passende kalde en dejlig »julegave«, som vil gøre gavn og supplere i forhold til de ekstra penge, som vi lokalt allerede har afsat i 2020 og årene frem. Nu håber vi så bare, at når pengene fra minimumsnormeringer kommer, at de bliver tildelt kommunen og ikke de enkelte institutioner, så vi selv kan fordele pengene der, hvor behovet er størst, siger formand for Børne- og Ungdomsudvalget Per Møller Jensen (S).

De knap 11 millioner kroner er øremærket til at ansætte flere pædagoger og pædagogiske assistenter i de pågældende institutioner.

Udover Børnehusene Stoholm bliver også Børnehuset Kokholm, Lyngens Børnehus, Rødkærsbro Børnehus, Skals Børnehus, Vestbyens Børnehus og Nørreå Børnehus (privat) tilgodeset med tilskud.