Dejlig jul med tryk på dej

Vridsteds borgere har gennem den seneste måned tryllet sig tættere på en flagallé

13. december 2019, 15:51
1 af 2 De fem trylledejsholdere er fra venstre købmand Lissy Pedersen, Niels Christian Nielsen, Morten Pedersen, Birte Mark og Elsebeth Poulsen, hvoraf sidstnævnte personligt har stået for over halvdelen af de i alt 5710 bagte figurer, der har udløst en præmie på 10.000 kroner fra dagligvarekæden Min Købmand. Foto: Henrik Bagge
2 af 2 Med checken på 10.000 kroner fra Lissy og Morten Pedersen i Min Købmand i Vridsted, kan en glad Birte Mark (tv) fra flaggruppen nu se Flagallé-O-Meteret nærme sig 60.000 kroner ud af de i alt 140.000 kroner, som er slutmålet. Foto: Henrik Bagge

Vridsted Med den glade bagers slogan »Jeg elsker dej« har Vridsteds borgere gennem november kløet på i tryllekøkkenet, så man nu er et pænt stykke tættere på at kunne få sig en flagallé.

Det hænger sådan sammen, at man ved købmand Lissy Pedersens mellemkomst har deltaget i dette års julekonkurrence i Min Købmand-kæden, hvor de fire flittigste småbyer kunne gøre sig fortjent til en dejlig check på 10.000 kroner ved at producere så meget trylledejs-julepynt på en måned som muligt.

5710 trylledejsfigurer

I Vridsted har det betydet, at der nu i butikken hos Lissy Pedersen hænger intet mindre end 5710 trylledejsfigurer i alverdens frugtfarver, og den formidable indsats rakte til en plads blandt de fire bedste i konkurrencen og altså dermed også 10.000 kroner.

På forhånd havde man tilkendegivet, at pengene skulle gå til en planlagt flagallé i byen, så det var et par glade repræsentanter for det udvalg, der torsdag var mødt op hos Lissy og Morten Pedersen i butikken for at få overrakt checken.

- Det er et rigtig flot bidrag til vores flagallé, så det er vi meget glade for, sagde Birte Mark, der også havde taget Niels Christian Nielsen med for at sige tak for pengene.

Borgerne kan følge med

Flagallé-gruppen har indhentet et tilbud på 80 stænger og flag plus det løse som for eksempel holderne i fortovet og en trailer til det hele.

Det løber op i omkring 140.000 kroner, og hvordan det går med at kratte det beløb ind, kan borgerne følge på fortovet skråt over for købmanden, hvor en enkelt flagstang allerede har indfundet sig med en vimpel i toppen.

Det er flaggruppens såkaldte Flagallé-O-Meter, som fra bunden får malet et stykke rødt, hver gang der kommer nye beløb i kassen fra lokale borgere, foreninger og erhvervsliv, og med de 10.000 nye kroner nærmer det røde felt sig nu 60.000 kroners mærket.

I gruppen håber man på, at man når i mål tidsnok til at kunne flage for forårets konfirmander i byen.

Hele byen deltager

Sidste år deltog Lissy Pedersen også i dagligvarekædens interne julekonkurrence, der dengang gik ud på at producere de længste guirlander, og dengang væltede det ind i butikken med guirlander i et omfang, så det var ved at mørklægge butikken.

Så set i det lys har det været en ren fornøjelse at følge udviklingen i dette års konkurrence, der ikke på samme måde har »overtaget« rummet, selv om mange også denne gang har budt ind.

- Det har været hele byen, der har været med. Det er lige fra små børn, der er kommet med nogle stykker i et bundt og spurgt, om de måtte få dem hængt op, og til ildsjæle som Elsebeth, der har siddet derhjemme og bagt og bagt og bagt, griner Lissy Pedersen og nikker over mod Elsebeth Poulsen, der også er mødt op i dag og har spillet en helt central rolle i forehavendet.

Elsebeth viste vejen

Elsebeth har sørget for et par weekend-arrangementer i klubhuset, hvor folk kunne komme ned og bage, men mest af alt har hun selv gået hjemme og svunget kagerullen og trykket hjerter og stjerner ud med små forme i trylledejen, der helt enkelt laves af mel, salt og vand tilsat lidt frugtfarve.

Det har hun gjort, og hold nu fast, tæt på 3000 gange! Ja, tretusinde. Dermed har projektets primus moder selv leveret mere end halvdelen af pynten til Min Købmand i Vridsted.

De andre vindere i konkurrencen var sydjyske Filskov, der støtter det lokale plejehjem, nordjyske Ravnkilde, der laver børnefest og fællesspisning for hele byen, samt nordjyske Flauenskjold, der har valgt at støtte den lokale dagpleje.