Lokalskribent Til Schweiz med Lions Fjends

14. december 2019, 12:40
1 af 8 Lærke Trankjær. Privatfoto
2 af 8 Lærke blev inviteret med til fødselsdag, hos en af hendes værtsbrors venner, hvor de badede og hyggede på badebroen. Privatfoto
3 af 8 Fælles billede med alle campdeltagere og campledere. Privatfoto
4 af 8 På chokoladefabrik, hvor de fik lov at lave deres egne chokoladeplader. Privatfoto
5 af 8 På campen var de ude at vandre på en dag, der tilfældigvis også var den varmeste dag, hvor temperaturen sagde 39 grader. Privatfoto
6 af 8 Lærke og de andre besteg et bjerg og løb på disse løbehjul ned. Privatfoto
7 af 8 Træfældning med håndkraft! Privatfoto
8 af 8 En af Basels højeste bygninger set fra en bådtur på Rhinen midt i Basel i Schweiz. Privatfoto

Lørdag den 6. juli 2019 kom den længe ventede dag, dagen hvor jeg skulle afsted på udveksling. Turen gik til Basel i Schweiz.

Min ansøgning til turen blev sendt til Lions Club Fjends, hvor jeg kom til samtale og derefter var så heldig at få lov at komme afsted. Før afrejsen var der mange sommerfugle i maven, da jeg skulle afsted for første gang uden familie og venner.

Under mit fire-ugers ophold i Schweiz boede jeg ved en værtsfamilie halvdelen af tiden, og den resterende tid var jeg på en international camp. Det var fire uger, hvor vi kun talte engelsk, hvilket aldrig har været min stærkeste side, men det blev hurtigt en vane.

Min værtsfamilie stod og ventede på mig i lufthavnen, da jeg landede. Jeg var så heldig at få en helt fantastisk værtsfamilie. Der kunne jeg selv vælge, hvad jeg gerne ville ud at se og lave.

Jeg havde allerede en god kontakt med min værtsfamilie, inden jeg tog afsted. Det foregik over WhatsApp og email, hvor jeg fik tilsendt billeder, kort info om dem og deres interesser og nogle af de planer, de havde for mig, mens jeg skulle bo hos dem i Schweiz.

Efter de første to uger tog jeg på camp, hvor vi var 21 unge fra 19 forskellige nationaliteter. Det var to virkelig fede uger, da alle havde en interesse i at lære mere om hinandens lande og kulturer. Vores program var spækket med fantastiske oplevelser, bl.a. klatring, besøg på chokoladefabrik, træfældning, fodboldkamp og vandring på bjerge.

En af de fedeste oplevelser, jeg havde, var da jeg mødte en mand fra Lions i Schweiz. Han var læge på et hospital i nærheden. Da han fandt ud af, at vi var tre på campen, der gerne vil uddanne os indenfor sundhedsvæsnet, inviterede han os ud på det hospital, han arbejder på, til en rundvisning. Efter rundvisningen inviterede han os ud at spise.

Nu snart fire måneder efter, jeg er kommet hjem, har jeg stadigvæk kontakt med flere af deltagerne fra campen og min værtsfamilie. Jeg skrev dagbog hver dag, som jeg nu kan se tilbage på som et godt minde. Jeg har lært meget socialt, kulturelt og sprogligt, da jeg har været sammen med mange andre mennesker med forskellige baggrunde.

Jeg er taknemlig for, at jeg fik turen af Lions, og jeg kan kun anbefale andre rejselystne unge at tage afsted næste år på en lignende tur. Før jeg kom i kontakt med Lions i forbindelse med turen, kendte jeg ikke noget til dem, og hvad de lavede. Efter turen har jeg fået en større viden om det store arbejde, de gør, for at hjælpe andre og give andre fantastiske oplevelser.

Et par måneder efter min hjemkomst var jeg med til et af Lions´ møder, hvor jeg fortalte om min tur. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tusind tak til Lions Club Fjends for en fantastisk sommerferie, en oplevelse jeg aldrig vil glemme.