Lokalskribent Afslutning med Stoholm IF-Fodbold

21. december 2019, 06:16

Året rinder ud, og overalt bliver der gjort status på 2019 – således også for Stoholm IF-Fodbold, hvor undertegnede snart afslutter det 9. år som formand.

Det giver mange frivillige timer, men 95 procent af tiden er det sjovt, og når det for eksempel er en varm maj-dag, og der er fuldt booket med træninger af drenge og piger i alle aldre, ja så er det bestemt det hele værd.

Stoholm IF-Fodbold er byens største sportsgren, og det er vi stolte over, men det forpligter også. Vi skal gerne kunne tilbyde fodbold til alle dem, der gerne vil dyrke verdens største og mest populære sport.

Det forsøger vi efter bedste evne – dog er det vigtigt at sige, at det jo foregår 100 procent frivilligt, og det er trods alt et »trumfkort«, man kan trække, hvis der en sjælden gang er utilfredshed med noget.

I 2019 var vi til start med omkring 28 turneringshold – lige fra de alleryngste U5/U6 og op til +55 holdet. Det giver cirka 300 aktive medlemmer på de udendørs græsbaner.

Apropos græsbaner så er det ingen hemmelighed, at Stoholm IF-Fodbold byder ind på en kunstgræsbane, og nu blæser vinden for alvor vores vej.

Det er nemlig blevet besluttet, at der skal etableres en kunstgræsbane i Stoholm i løbet af foråret 2021, men ligesom så meget andet vil det kræve hårdt arbejde, for vi skal selv finde en del penge. Vi håber, vi kan finde folk til et udvalg, der blandt andet skal hjælpe med fondssøgninger.

Et andet ekstra tiltag så også dagens lys her i 2019 – nemlig en seniortur til England med fodboldkampe »indbygget«. Det blev så også en glimrende afslutning på en efterårssæson, hvor seniorafdelingens 1. hold først startede med den første Fjends Cup-triumf siden 2010 og dernæst gik ubesejret gennem serie 3 og sikrede sig avancement til serie 2. Flot!

Idemand og initiativtager var vores hovedsponsor Skanlux i skikkelse af direktør og indehaver Jakob Nautrup. Det gik ud på, at seniorspillere via træningsflid og ingen afbud til kampe kunne oparbejde en saldo, der gjorde, at man i mere eller mindre grad fik turen betalt.

Andre gode, lokale sponsorer kom til, og det hele mundede ud i, at 36 herrer i og omkring Stoholm IF-Fodbold drog til Manchester fredag den 29. november med hjemkomst mandag den 2. december.

Det blev en forrygende tur med maksimal hygge, og både lørdag og søndag var der fodboldkampe på programmet.

Først FC Manchester mod Lancastershire lørdag – en kamp på 7./8. bedste niveau – men ikke desto mindre knap 2000 tilskuere på et flot stadion og et sejrsmål til 3-2 til hjemmeholdet i det 95. minut. Det var en stor oplevelse, og manageren løb rundt på banen og fejrede det, som var det selveste VM-finalen, der netop var blevet vundet.

Søndag gjaldt det Manchester United mod Aston Villa for øjnene af omkring 75.000 tilskuere – undertegnede har været Aston Villa-fan siden 1987, så det var fantastisk med et fortjent 2-2 resultat.

Alt i alt en forrygende afslutning på et 2019, som vi ser tilbage på med stor glæde i Stoholm IF-Fodbold. Vi er og bliver en breddeklub, men der skal også være plads til dem, der gerne vil være meget seriøse omkring deres fodboldspil. For os må det aldrig blive »enten-eller« – vi skal gerne være »både-og«.

Hermed er det tid at takke alle i og omkring Stoholm IF-Fodbold for indsatsen i 2019, og vi håber på gensyn i 2020.