Kom af med julesulet i Mønsted

Østfjendshallen er klar med motionscenter efter nytår

22. december 2019, 06:55
Spritnyt udstyr står klar til at blive taget i brug i Østfjendshallens nye motionscenter. Foto: Britta Kristiansen

MØNSTED Får man spist lidt for meget hen over jul og nytår, så kan man gøre noget ved det i Mønsted efter nytår. Den 2. januar åbner Østfjendshallen således et motionscenter.

Det nye motionscenter er netop i disse dage ved at tage form og står helt klar til at blive præsenteret ved en reception den 29. december. Denne dag kan man se motionscentret, men man må vente til den 2. januar klokken 9 med at komme og dyrke motion der.

Husk nøglebrikken

Frank Mikkelsen fra Østfjendshallen er stolt af, hvor hurtigt man har fået lavet motionscenteret så godt, som det er blevet. Det har kun kunnet lade sig gøre ved masser af frivilligt arbejde.

Der bliver adgang til motionscentret med en nøglebrik. Man kan blive medlem i en måned, et halvt år eller et helt år ad gangen. Man kan også komme og dyrke motion en enkelt dag til 30 kroner.

For at finde ud af, hvad der ville være brug for i Mønsted, har man især skelet til byer som Frederiks, Tjele og Vridsted, der er byer, som man kan sammenligne sig med.

- Vi har især fået god hjælp fra Frederiks, hvor man lavede motionscenter sidste år. Her budgetterede man med 90 medlemmer og har fået 430, så det er jo fantastisk. Her håber vi på 100-150 medlemmer, siger Frank Mikkelsen.

Senior- og studierabat

Det kommer til at koste 139 kroner om måneden for seniorer og studerende, mens resten skal betale 165 kroner om måneden. Der er ingen adgang for børn under 14 år. Det er simpelthen for farligt at have børn omkring de store maskiner - så man vil gerne undgå, at der sker noget utilsigtet.

Tanken om overhovedet at lave et motionscenter i Mønsted er kommet efter, at bygningen med motionscentret i Daugbjerg er sat til salg. Og en del ældre kom til Frank for at høre, om det ikke var noget at lave motionscenter i Østfjendshallen. Det satte Frank sig så med bestyrelsen og snakkede om - og her var der stor velvilje til at etablere det.

Topmoderne udstyr

Allersidst i oktober gik man i gang, og nu er man tæt ved målet. Da Fjends Folkeblad er på besøg, er maskinerne netop blevet sat ind. Det er topmoderne udstyr, hvor man blandt andet fra løbebånd og motionscykler har direkte adgang til internettet. På den måde kan man blandt andet have sine egne motionsprogrammer med. Man kan således sætte motionscyklen, så man får træning som om, at man kørte op ad Alpe d’Huez, hvis man har den slags lyster.

På første åbningsdag den 2. januar kan man høre et foredrag med lokale Rikke Ø. Hun vil inspirere til en sundere livsstil. Og efterfølgende bydes der på en sund buffet - så man kan komme godt i gang med nytårsforsættet om at leve lidt sundere og få lidt mere motion.

Så der bliver altså gode muligheder for at komme af med julesulet i Mønsted i det nye år. Tilmelding til centret sker på nettet - og kan man ikke finde ud af det selv, så kan man få hjælp til det i hallen, lover Frank Mikkelsen.