3 MENINGER: Seniorer på arbejdsmarkedet

Hvor længe regner du med at blive på arbejdsmarkedet?

05. januar 2020, 11:38
1 af 3 FRANK MIKKELSEN, MØNSTED Jeg håber at få lov til at være på arbejdsmarkedet, til jeg kan overgå til pension. Det er ikke alle forundt selv at bestemme tidspunktet. Jeg mener, at, så længe man kan bidrage, skal man også. Jeg mener dog også, at der skal være ordninger, så de, der ikke formår at klare et fuldtidsjob, får mulighed for at trappe ned og på nogle ordentlige vilkår. I øvrigt venter jeg stadig i spænding på, hvad den siddende regering kommer med. De lovede jo bedre ordninger for nedslidte, men det er nok glemt i al klimasnakken.
2 af 3 SUSANNE BAK, STOHOLM Jeg kan gå på pension, når jeg bliver 68 år, og på nuværende tidspunkt regner jeg med, at det bliver sådan. Meget mere tid med familien og især børnebørnene er højt prioriteret, selv om de da er teenagere og måske hellere vil bruge tid med vennerne end mormor. Jeg er i dag meget involveret i frivilligt arbejde. Det er der stor efterspørgsel efter i lokalsamfundene, og jeg tror ikke, den bliver mindre med årene, tværtimod. Så vil det være et ønskescenarie, at man, når man forlader arbejdsmarkedet, får tid til at fordybe sig i frivillige projekter. Og hvem ved: Måske er det mig, som går glad rundt i orange vest og er bypedel.
3 af 3 KRISTIAN IBSEN HANSEN, VRIDSTED Jeg forventer at arbejde som bankmand i 10 år endnu. til jeg bliver 67 år - hvis de vil have mig altså. Jeg kunne godt tænke mig en langsom aftrapning af arbejdstimerne frem til pensionstidspunktet, hvis det er muligt, og derefter kunne det være godt at lave noget mere hobbypræget eller frivilligt arbejde. Jeg tror, det er vigtigt at have noget at beskæftige sig med for at holde både hjernen og kroppen i gang.

Jørgen Nørgaard Laugesen er lige blevet 85 år, men han har ikke planer om at gå på pension fra sit job som altmuligmand hos Vild med Vin i Holstebro. Han spiser ingen tabletter, men starter hver morgen med en Gammel Dansk.

80-årige Grete Pedersen har arbejdet i en blomsterbutik i Herning i 35 år og har heller ingen planer om at stoppe foreløbigt. Ifølge tal fra Beskæftigelsesministeriet er antallet af 67-årige på arbejdsmarkedet fordoblet i perioden 2002-2017.