I flokke kommer de vrimlende

Deltagerantallet til Sparkær Vinterløb er steget støt år efter år

09. januar 2020, 06:54
Arkivfoto: Henrik Bagge

Sparkær Lørdag den 18. januar skal vi til det igen: Sparkær Vinterløb rammer jorden løbende for fjerde år i træk.

I januar 2017 blev der for første gang afholdt vinterløb i Sparkær med cirka 80 deltagere. I 2018 var der over 100 deltagere og i 2019 tæt på 150.

Det er deltagerantal, som hvert år langt har oversteget forventningerne, men arrangementet er nu også allerede bredt kendt i Jylland, ligesom der har været flere deltagere fra Fyn.

Og spørger man deltagerne selv, er der tre ting, som trækker dem til Sparkær: Det skiftende vejr i januar, kælkebakken og...suppen.

Bestem selv distancen

Som de foregående år bliver det et »rundeløb« på en 5,3 kilometer lang strækning.

Ruten bringer løberne forbi både det flade landbrugslandskab og det mere kuperede morænelandskab i kanten af Fiskbæk Ådal kombineret med lidt byløb.

Et rundeløb har den fordel, at man kan løbe (eller gå) det antal runder, man har lyst til eller magter, og distancen vil være overkommelig for de fleste.

I 2019 var »familieturen« en nyhed, som gentages i år. Man kan altså tilmelde sig som familie eller hold og sammen gå eller løbe en eller flere runder.

Flere lokale tog sidste år imod dette tilbud, og for hvert år er der et stigende antal deltagere, som traver en runde eller to i fællesskab, ligesom der nu også er deltagere, der bruger vinterløbet som forberedelse til større vandringer.

Fyld depoterne på vejen

Der vil være et depot ved start/mål med noget spiseligt samt kolde og varme drikkevarer, mens hovedmåltidet, den eftertragtede varme suppe, indtages efter løbet med en øl eller vand.

Sparkær Vinterløb arrangeres af Jens Buhl Christensen i samarbejde med Sparkær Idrætsforening med NærBrand/Topdanmark som sponsor.

Løbet bliver med start fra Sparkær Idrætsforenings klubhus, hvor der er gode bade- og omklædningsfaciliteter.

Ved tilmelding senest den 12. januar er der mulighed for at tilkøbe medalje, men der er også mulighed for eftertilmelding på løbsdagen uden medalje.

For deltagere, som ønsker at gå, er der fri start mellem klokken 08.30 og 12.30.