De starter i Viborg - og ender i Fjends

Den lokale ejendomsmægler melder om et godt salg i det forgangne år

10. januar 2020, 06:42
- Hussalget går godt, både i byen og på landet, siger Torsten Nielsen fra Estate Stoholm og Viborg. Arkivfoto: Britta Kristiansen

HUSSALG Hussalget går godt, og priserne stiger. Sådan lyder det om ejendomsmarkedet på landsplan. Men er det også tilfældet lokalt?

Det har vi spurgt Torsten Nielsen fra Estate i Stoholm og Viborg om:

- Salget går godt i det gamle Fjends. Priserne stiger også. Ikke meget, men dog stigende. Og så kan man faktisk ikke kalde det gamle Fjends for Udkantsdanmark, når vi snakker hussalg. For her kan man godt låne penge til køb, hvis man har en fornuftig økonomi som køber, siger Torsten Nielsen.

Overrasket over Fjends

Torsten Nielsen er blevet overrasket over, hvor ofte han starter med nogle, der egentlig vil købe hus i Viborg, men ender med at købe i Fjends i stedet.

- Folk kan måske kun låne 1,8 mio. kroner til et hus. Og det er nok lige lidt nok i Viborg by. Men det får de til gengæld meget mere hus for i Fjends. Folk bliver overraskede over, at Stoholm er kommunens tredjestørste by, og hvor meget der egentlig sker her, siger Torsten Nielsen.

I øjeblikket kan man - på grund af den lave rente - sidde som ejer af et hus til næsten halvdelen af det, som det koster at leje en bolig. Det er virkelig stimulerende for hussalget, siger Torsten Nielsen, der regner med, at 2020 også bliver et godt år for den lokale bolighandel.

- Adfærden har også ændret sig. For 15 år siden var det svært at få folk fra Viborg til at flytte til Fjends. Men nu, hvor det er en og samme kommune, så oplever vi slet ikke den begrænsning mere, siger Torsten Nielsen.

Video og 3D foto

Køberne er også bedre og bedre klædt på, når de møder op til fremvisning i dag, ifølge Estate-mægleren.

- På grund af 3D foto og video fra alle huse via mæglerens hjemmeside, så ved folk, hvad de skal ud at se. Så de har en masse relevante spørgsmål klar - og derfor har vi ikke altid så mange fremvisninger for at sælge et hus i det gamle Fjends, siger Torsten Nielsen.

Han synes, at der er en spændende udvikling i øjeblikket i det lokale boligmarked og ser frem til at fortsætte arbejdet i det miljø.