Forsvaret lukkede af som et kyskhedsbælte

En jætteindsats i defensiven sikrede Stoholm/Viborg en jomfrusejr på den store scene i Vibocold Arena

10. januar 2020, 23:44
De rutinerede kræfter Jacob Lauridsen og Johnny Landberg (i baggrunden) måtte trække læsset, da Stoholm/Viborg i løbet af det foregående døgn igen var blevet lettet for halvdelen af bagkæden. Mikkel Grønbech og Per Ryberg måtte uventet sidde over, og så blev det svært for Stoholm/Viborgs smalle trup, der kæmpede bravt for at sikre en vigtig sejr på 24-21. Arkivfoto: Henrik Bagge

STOHOLM/VIBORG Egnens førende håndboldhold er for alvor tilbage på ret kurs efter den tredje sejr i træk i herrernes 2. division.

Den blev sikret med en hårdt tilkæmpet sejr på 24-21 mod Nøvliing i en kamp, der, som cifrene antyder, ikke blev nogen sprudlende opvisning i offensiv håndbold.

Men det var der en god grund til. I hvert fald for fjandboernes vedkommende. De var nemlig igen kommet afsted med en noget smallere trup, end det var planen.

Spirende optimisme spoleret

Det var ellers med stor optimisme, at der gennem ugen var blevet trænet henimod holdets hjemmebanedebut på den store scene, da kampen mod Nøvling markerede fusionsklubbens første optræden i Vibocold Arena som delt hjemmebane.

For første gang i sæsonen kunne truppen nemlig torsdag melde pladen fuld til træning med Mads Thøgersen som eneste undtagelse, men inden solen stod op fredag var bagkæden igen blevet decimeret, da først Mikkel Grønbech forlod torsdagens træning skadet, og Per Ryberg siden meldte fra, da han er blevet far.

Dermed måtte der tænkes kreativt, og det betød, at man fra start blandt andet fik venstre fløj Frederik Fritsche at se som playmaker.

Det rigtige dna

Træner Allan Kjær gav før kampen udtryk for, at han ville se noget af det dna, holdet har været kendt for, hvor folk kæmper for det logo, der sidder på brystet.

Fight var fra omklædningsrummet dermed nøgleordet, hvilket selvfølgelig kun blev yderligere relevant af det mandefald, der havde åbenbaret sig i løbet af natten.

Nøvling er et midterhold med vægten hældende mod bunden, men ikke desto mindre var det et hold, som Stoholm/Viborg tabte til med en enkelt pind, da man var midt i det buldrende mørke, som var holdets november.

Dengang var man i Himmerland med kun en enkelt mand på bænken, men siden er der kommet nyt brænde på bålet, og med to sikre sejre har Stoholm/Viborg fået vendt kareten, så den igen peger mod 1. division.

Men det var ikke til at se fra kampens start. Johnny Landberg startede med at brænde straffekast, og et overskudsagtigt Nøvling-hold kom lidt for let til målene. Daniel Claudi blev midtvejs i 1. halvleg i målet erstattet af Jacob Weinreich, der lige så stille fik fat og i løbet af 2. halvleg blev decideret afgørende for kampens slutresultat.

Men først måtte Stoholm/Viborg kæmpe sig tilbage fra 4-7, og primært på en række kontraangreb formåede holdet at gå til pause med en føring på 11-10.

Kampen blev i løbet af 2. halvleg yderligere rodet og uskøn, og stillingen 15-13 holdt i henved 10 minutter. Jacob Weinreich tog fremragende fra i målet, men angrebet sløsede så voldsomt, at både Nikola Tesic og Jacob Lauridsen på et tidspunkt formåede at brænde på det samme kontraangreb.

Der var således midt i 2. halvleg ikke meget at klappe af, og der skulle en debutant til at give publikum varmen igen.

Debutant greb chancen

Johan Noe var i lyset af det seneste døgns frafald i bagkæden hentet op fra Viborgs U19 hold, og træner Allan Kjær havde inden kampen varslet, at han håbede at kunne give den unge playmaker nogle minutter her og der.

Det fik han, og med en scoring, der prikkede hul på stillingskrigen, gav han hjemmeholdet et tiltrængt skub fremad, og selv om det søde også blev garneret med surt, var han et forfriskende indhop.

I den anden ende udgjorde holdets mest rutinerede kræfter en mur foran Jacob Weinreich, der stort set stoppede alle de kugler, der slap igennem forsvarsfæstningen.

Det var et Stoholm/Viborg-hold, som vi lærte det at kende i sidste sæson med fight først og fløde bagefter.

Det spillede to point ind på kontoen, og på den måde blev det en godkendt jomfrutur til Vibocold Arena for Æ Fans, der igen synes, det er sjovt at holde med Stoholm/Viborg.