Bagedyst-Victoria laver velgørenheds-kage

Overskud fra salget skal gå til børn på flugt

14. januar 2020, 12:08
– Jeg har allerede bagt den masser af gange, og jeg kan sige så meget, at mine drenge elsker den, siger bagedyst-deltager Victoria Askjær fra Løgstrup. Til højre ses konditor Anette Drengsgaard fra Konditorbager. Foto: PR.

Victoria Askjær fra Løgstrup - kendt fra Den Store Bagedyst - er medudvikler af en velgørenhedskage for børn på flugt. Hver solgte kage giver fem kroner til Danmarks Indsamlingen. Kagen sælges landet over i Konditorbagers 51 butikker fra 20. januar.

– Jeg har allerede bagt den masser af gange, og jeg kan sige så meget, at mine drenge elsker den. Men I må vente lidt endnu med at smage den, siger Victoria Askjær med et glimt i øjet om den ny velgørenhedskage.

Kage for tryghed

Den 29-årige alenemor og mesterbager har udviklet en specialkage i samarbejde med Konditorbager.

– Jeg har selv to små børn og ved, hvor meget det betyder for et barn at kunne føle sig tryg. At være på flugt må være noget af det mest utrygge, et barn kan opleve. Det gør dem magtesløse. De har brug for, at der er nogle, der passer på dem og hjælper dem med at tilegne sig de redskaber, de skal bruge resten af livet, siger Victoria Askjær, der konkret står bag sammensætningen af kagen i form af de smage og elementer, der indgår i den.

Kagen sælges under overskriften »god smag for en god sag«, og Victoria Askjær håber på, at initiativet kan indbringe på den gode side af 200.000 kroner, hvilket Konditorbagers direktør, Morten Lapholm, vurderer er et realistisk bud.

Lækkert bagværk

Kagen består af en mazarinbund penslet med fin mørk chokolade, æblekompot med et tvist af citron og kardemomme, omkredset af en hvid chokolademousse lavet på den fineste hvide belgiske chokolade. På toppen er kagen pyntet med marengstoppe, den samme hvide belgiske chokolade som i moussen og strimler af citronskal.

Ved siden af sine bageprojekter arbejder Victoria stadig indenfor det socialpædagogiske område på et bosted på Viborg-egnen. Tiden lige efter optagelserne i juli brugte hun på at komme på plads i hverdagen igen, hvilket hun nød meget - for hun er ikke skabt til at være konstant midtpunkt, som hun udtrykker det.

– Jeg så kager overalt i den periode og fandt inspiration i de mest pudsige ting, der ikke altid havde så meget at gøre med bagværk. Nu foregår det i et andet tempo, og det er rart. Så må vi se, hvad fremtiden byder på området. Jeg er åben for input og god til at være sammen med andre mennesker, og det skal jeg holde fast i – dét og muligheden for at være kreativ.

Victoria Askjærs kage bliver solgt over hele landet. Bagerne bager kagen efter Victorias anvisninger.

Danmarks Indsamlingen 2020 går til børn på flugt. Bag indsamlingen står 12 humanitære organisationer og DR. Danmarks Indsamlingen har fundet sted siden 2007 og har i alt indsamlet mere end 1 milliard kroner gennem årene. Vanen tro afsluttes indsamlingen med et stort live TV-show, der i år finder sted lørdag den 1. februar.