Kim klarer kareten: Livet som selvstændig mekaniker

Mekanikeren i Højslev Kirkeby er glad for sine foreløbig godt fire år som herre i eget hus

17. januar 2020, 06:38
1 af 2 Kim Plougmand har godt 30 års erfaring med reparation og servicering af køretøjer fra personbiler over traktorer og til entreprenørmaskiner. Foto: Britta Kristiansen
2 af 2 Kim Plougmand har godt 30 års erfaring med reparation og servicering af køretøjer fra personbiler over traktorer og til entreprenørmaskiner. Foto: Britta Kristiansen

ERHVERV Der ligger mere end 30 års erfaring bag, når Kim Plougmand fra Højslev Kirkeby reparerer folks biler, traktorer og lastbiler. De mange år i erhvervet har gjort ham i stand til at lave alt fra den mindste personbil over traktorer og til store entreprenør-maskiner.

Han er egentlig udlært som landbrugs- og traktormekaniker i 1990 i Balling. Siden har han blandt andet arbejdet hos Kaj Ove Madsen i Skive gennem 13 år, hvor han sørgede for at holde bilparken vedlige, inden han var to år på lager, mens han fik trænet og genoptrænet en dårlig skulder.

Kan godt lide friheden

For godt fire år siden tog han så den beslutning at prøve som selvstændig mekaniker med firmaet Plougmand Auto & Maskinservice. Og det har han ganske bestemt ikke fortrudt.

- Det er virkelig godt med friheden i at have sit eget firma. Ikke to dage er ens, og så har jeg selv den daglige kontakt med kunderne. Det er vigtigt. Jeg går meget op i god kundeservice, siger mekanikeren.

Efter han blev udlært var han blandt andet inde som soldat - og var også udsendt som FN soldat på Cypern.

Han er født ikke mere end et par kilometer fra det sted, hvor han og konen nu har hus. Hans forældre drev således Nordfjends Planteskole. Og han har aldrig haft trang til at forlade området - ikke siden soldatertiden.

Certificeret med sølvmærke

At det var en god idé for ham at starte for sig selv, viser også en ny mærkning, som han fik for nogle måneder siden. Han er nu certificeret med sølvmærke indenfor Teknicar-kæden. Det er det højeste, han kan opnå, med de lokaler, som han har derhjemme.

Private biler laver han således på værkstedet, der ligger i forlængelse af den private villa. Landbrugs- og entreprenørmaskiner tilbyder han at tage ud at lave.

Kim Plougmands kunder kommer fra et geografisk stort område. Selvfølgelig en del lokale, men han har også kunder fra Skive og Hobro blandt andet.

- Det er jo noget med at få et godt navn. At folk fortæller, at her får man en god service. Og i Teknicar-kæden skal jeg leve op til en vis standard, så det er også det, som mine kunder kan forvente her, siger Kim Plougmand.

Den største »konkurrent« for de etablerede mekanikere er fritids-mekanikere, men de giver jo ikke den samme garanti og service, som man får på det etablerede værksted.

Man må følge med tiden

Kim Plougmand valgte Teknicar-kæden, da han startede som selvstændig, for at have dem i ryggen.

- Men nu her efter nogle år tror jeg mere, at kunderne kommer, fordi det er mig, siger mekanikeren fra Højslev Kirkeby.

Han har ingen planer om at udvide virksomheden til at omfatte flere mekanikere. Han har det godt med bare at være sig selv og giver den gerne en ekstra skalle, når der er en nødreparation.

Han er i øvrigt i gang med at videreuddanne sig i hybrid-biler, så han også på sigt vil kunne tage dem ind. Som mekaniker må han følge med tiden.

- Alt i alt så er jeg kommet på min rette hylde. Jeg er glad for mit arbejde, siger Kim Ploug-mand.