Forårsfornemmelser i forsamlingshuset

I Daugbjerg fortsætter en tiltrængt makeover af byens hus

16. januar 2020, 12:39
1 af 3 Formand Rikke Fallentin glæder sig over endnu en opdatering af det gamle forsamlingshus og en uvurderlig frivillig hjælp, hvoraf en ikke ubetydelig del kommer fra husets nabo, Mogens Larsen (th), og hans entreprenørvirksomhed, som han driver sammen med Kristian Kamstrup (tv). Foto: Henrik Bagge
2 af 3 Træd varsomt, lyder formaningen fra Rikke Fallentin, da hun præsenterer det våde gulv, der kort forinden er blevet støbt til et nyt indgangsparti med toiletter i Daugbjerg Forsamlingshus. Foto: Henrik Bagge
3 af 3 Uden frivillig arbejdskraft går den ikke, og formand Rikke Fallentin er særligt taknemmelig for den uvurderlige hjælp, Daugbjerg Forsamlingshus modtager fra naboen Mogens, der er den ene halvdel af entreprenørfirmaet Kamstrup & Larsen. Foto: Henrik Bagge

Daugbjerg Endnu en ansigtsløftning pågår lige nu i Daugbjerg Forsamlingshus, hvor et frivilligt støbehold har taget skeen i den anden hånd for at få forsamlingshuset frisket yderligere op til foråret.

Denne gang er det toiletterne, der er kommet under kærlig behandling. Det gamle, gustne herretoilet med pissoir og dametoilettet med de tre båse er røget på møddingen, og så er der foreløbig støbt gulv til en ny hovedindgang og tre nye toiletter plus et handicaptoilet.

Men det var nu også efterhånden ved at være op over med et løft på det område.

- Vi havde ikke engang varmt vand i hanerne før, men det får vi så nu, lyder det med et lettelsens suk fra formand Rikke Fallentin.

Mogens er manden

Et hold frivillige gik i gang lige efter nytår med at rive lortet ned, som man siger, og få gravet ud, så der kunne lægges rør og slanger til de nye toiletter, og onsdag i sidste uge kunne man så få støbt nyt gulv til indgang og toiletfaciliteter.

- Og det er jo Mogens fra Kamstrup & Larsen, der står for det. Han er vores mand her i byen, som hjælper os med sådan noget. Havde vi ikke Mogens, så ved jeg næsten ikke, lyder det taknemmeligt fra Rikke Fallentin, der dermed har kunnet nøjes med at bruge penge på materialer til den del af arbejdet.

Når gulvet lige er tørret ordentligt, kan kyndige, lokale håndværkere så gå i gang med næste trin, når nye vægge, klinker samt strømføring ser dagens lys.

Derefter kommer alle de andre frivillige igen i spil, når der til sidst skal males og gøres ved.

Flot lokalindsamling

Finansieringen af det omkring 100.000 kroner dyre projekt er også stort set på plads.

Man har søgt og fået 20.000 kroner fra en kommunal pulje, og fra Anders Brøndums Fond har man fået 30.000.

En lokalindsamling har netop rundet 40.000 kroner, og så havde forsamlingshuset også lidt i forvejen fra nogle gode arrangementer, som folk har været flinke til at støtte op omkring.

- Så vi er meget taknemmelige og ydmyge over, at folk i den grad er villige til at give os en hjælpende hånd. Men vi har altså også bare det bedste sammenhold herude i Daugbjerg. Vi har vores gamle hus her, som vi er nødt til at passe på i fællesskab, fordi det kommer alle til gode. Og om man giver 200 eller 5000 er ikke det afgørende. Bare man vil være med til at støtte op omkring det, siger Rikke Fallentin.

Masser af tiltag

Ifølge formanden bliver byens hus brugt i udstrakt grad til et væld af arrangementer, der gerne fylder salen op til sidste plads.

For eksempel står forsamlingshuset selv for at arrangere både Running dinner, Mortensaften og Dameaften, mens idrætsforeningen står for en herreaften og så den årlige dilettantforestilling, som lige nu igen venter i kulissen til afvikling midt i marts, og som de nye faciliteter meget gerne skulle være klar til.

- Og så har vi jo en drøm om, når vi kan fremstå med de her fine, nye toiletter, at vi også kan få lidt flere udlejninger, selv om vi allerede har en del i forvejen, siger Rikke Fallentin, der på arbejdsdage står klar i den lille sal med et velassorteret bord med øl, vand, kaffe, chokolade og småkager til folket, så ingen risikerer at gå sukkerkold under arbejdet.

Lydisolering af store sal

Den lille sal blev i øvrigt frisket op sidste år, og det næste projekt i den større, årelange renovering er lydisolering af den store sal for at forbedre akustikken. Det kigger et udvalg lige nu på, så man kan få hængt noget op i loftet, der kan skabe en bedre rumklang under fester og kulturarrangementer.

Selve salen fik en ordentlig overhaling for en god håndfuld år siden, og for tre år siden blev et gulv i køkkenet støbt om, efter det var begyndt at synke sammen over en gammel krybekælder.

- Og det var også Mogens, der var i gang dengang. Jeg ved ikke, hvad vi skulle gøre uden Mogens, siger Rikke Fallentin.