Souvenirs til Skive Festival

Tre nye navne er blevet offentliggjort til sommerens fest på Strandtangen

17. januar 2020, 11:32
1 af 3 Souvenirs. Pressefoto
2 af 3 Sandra. Pressefoto
3 af 3 Dressed for Roxette. Pressefoto

Skive Hun troede, han var hos Michael, for han havde sagt, de skulle jamme. Men hvordan hænger det sammen med, at Rikke har set ham ved ni-tiden? I Mejlgade? Helt ærligt, der er noget, han ikk´ har fortalt!

Det er efterhånden 25 år siden, at Souvenirs lagde Danmark ned med den søde, sjove og skæve ørehænger »Jeg troed´ du var hos Michael«, og til sommer lægger de vejen forbi Skive Festival, der også netop har offentliggjort tyske Sandra, der hittede i 80´erne, og tribute-bandet Dressed for Roxette til plakaten.

Et forrygende live-band

I forgrunden af Souvenirs finder vi som altid Sofie Bonde, der ikke bare var på jagt efter sin kæreste hos Michael, men som bekendt også endte med at hade Susanne!

Faktisk er genkendeligheden hos Souvenirs ret stor, når man lige dykker lidt ned i den gamle pladesamling, hvor andre radiohits som »I et sommerhus«, »Han tog et nattog«, »Hannibal og Jerry« og »Harrison Ford« giver nostalgiske træk på smilebåndet.

Musikken er blevet shapet lidt op siden 90´erne, og der har også sneget sig et par gamle Kliche-sange ind på setlisten. (Den anden halvdel af Souvenirs-ægteparret, Nils Torp, var i gamle dage en af Kliche-drengene.)

Souvenirs har ry for at være et forrygende live-band med noget mere skraldebang på end i radioen, og femmandsbandet tæller i dag blandt andre parrets søn Karl.

Made in Germany

Det var, da hun sang om »Maria Magdalena«, at tyske Sandra for alvor brød igennem lydmuren midt i 80´erne.

Hendes første og største hit lå nummer ét på hitlisten i 21 lande, og andre hits, du kan have nydt på din walkman, mens du gik rundt i benvarmere, talte »In the heat of the night« og »Everlasting love«.

Sidste år var det Kim Wilde, som tog publikum med tilbage til 80´erne. I år bliver det så Sandra, der støver minderne af med en omgang »Made in Germany«.

Klædt på til Roxette

Det er på utallige opfordringer, at festivalen byder velkommen tilbage til kopi-bandet Dressed for Roxette.

På sidste års festival var de ved at vælte Bryggeriet med deres helt igennem fantastiske coverversioner af Roxettes mange hits.

De inkluderer som bekendt »The Look«, »Dressed For Success«, »Joyride« og ikke mindst »It Must Have Been Love«, som er kendt fra soundtracket til Pretty Woman fra 1990, men faktisk udkom som julesingle (!) hjemme i Sverige helt tilbage i 1987 med titlen »It Must Have Been Love (Christmas for the Broken Hearted)«, hvor den nåede nummer fem på hitlisten.

Siden er der løbet meget vand i Øresund, og koncerten med det syv mand store Dressed for Roxette bliver nok ikke mindre hjerteknugende af, at vi i slutningen af 2019 mistede Roxette-sangerinden Marie Fredriksson til kræften.