Stoholm/Viborg igen sat tilbage

En tæt kamp i Stoholm endte med en smal udesejr til Nørre Djurs

19. januar 2020, 18:20
Jacob Kühne (25) spillede stort set fuld tid i den decimerede bagkæde, og i sidste ende rakte indsatsen for ham og holdkammeraterne ikke til sejr over Nørre Djurs, der rejste hjem med en tremålssejr. Foto: Henrik Bagge

Stoholm Tabellen afslørede det næsten på forhånd. Det ville blive en uhyre tæt kamp i herrernes 2. division i håndbold mellem Stoholm/Viborg og Nørre Djurs, der inden søndagens kamp lå inden for et enkelt points afstand af hinanden.

Det gør de stadig, men nu med Nørre Djurs i teten efter en sejr i Stoholm Fritids- og Kulturcenter på 23-20 efter at have ført 11-8 ved pausen.

Dermed har det lange udsigter for Stoholm/Viborg at vende hurtigt tilbage til 1. division. Fra den aktuelle fjerdeplads ser det næsten umuligt ud at hente Frederikshavn og Aars, der er stukket af i kampen om oprykning.

Vippet af sporet

Stoholm/Viborg vandt ellers tidligere på sæsonen en stensikker udesejr i Nørre Djurs Hallen i Glesborg omkring 50 kilometer øst for Randers.

Men det var tilbage i oktober, da holdet med fire sejre i fem kampe lagde brostenene til dén lige vej tilbage til 1. division, som var den erklærede målsætning fra sæsonstart.

Siden stak en veritabel skadestsunami en midlertidig kæp i hjulet på det projekt, men med tre sejre i træk var Stoholm/Viborg kommet tilbage på sporet og lå inden søndagens kamp på tredjepladsen et enkelt point foran det ligeledes ambitiøse Nørre Djurs. Det forhold er der som bekendt nu byttet rundt på.

Manglede playmaker

Stoholm/Viborg var igen uden playmaker Per Ryberg og Mikkel Grønbech, mens Mads Bruun Thøgersen var tilbage i truppen.

Dermed var der igen lagt op til alternative løsninger i offensiven, og de virkede ikke umiddelbart for godt i kampens start.

Der skulle da også gå næsten seks minutter, inden Johnny Landberg kunne score fjandboernes første mål, men da samme spiller med to mand i undertal kunne gøre det til 2-3, uden at udeholdet kunne svare igen, lignede det en signatur-kamp af Stoholm/Viborg med fokus på en stærk defensiv.

Således var stillingen efter et kvarter da også 4-4, inden Nørre Djurs igen fik bedst fat og kunne gå til pausen foran med tre.

Nu med offensivt forsvar

Fra 2. halvlegs start forsøgte Stoholm/Viborg sig med et noget mere offensivt forsvar, og det gav i første omgang pote med en udligning til 13-13.

Siden fulgtes holdene ad helt hen til de afsluttende fem minutter af kampen, hvor Nørre Djurs igen viste sig skarpe, ikke mindst på målmandsposten.

Samtidig begyndte de tekniske fejl at hobe sig op hos Stoholm/Viborg med både bolde ud over sidelinjen og for mange skridt, mens specielt indspil til stregen sad uden for skiven.

I sidste ende rakte det altså ikke til sejr, og dermed må holdet efter al sandsynlighed belave sig på endnu en sæson i 2. division.

Men først resterer der endnu otte kampe i sæsonen, og allerede fredag skal holdet i ilden igen, når der på udebane er lokalopgør mod Skive i Interfjord Arena med kampstart klokken 19.