Elever fra Mønsted skal i Folketinget

Tre elever fra Fjends bliver mandag en del af Ungdomsparlamentet

24. januar 2020, 09:58
Foto: Christoffer Regild

Mønsted Med et forslag om forebyggelse af overvægt er tre elever fra Mønsted Skole med til at sætte dagsordenen, når Folketingets Ungdomsparlamentsdag afholdes på Christiansborg mandag den 27. januar.

Dermed skal de forsøge at overbevise elever fra resten af landet om, at netop deres forslag skal vedtages i Folketingssalen. Eleverne får også mulighed for at stille spørgsmål til nogle af regeringens ministre i Ungdomsparlamentets spørgetid, som der er afsat en time til efter frokost.

179 folkeskoleelever

Folketinget afholder Ungdomsparlamentet hvert andet år, hvor 179 elever fra 8.- og 9. klasser over hele landet indtager Christiansborg for at gå i dialog med politikere, ministre og hinanden og debattere de forslag, de selv har skrevet.

I Ungdomsparlamentet arbejder eleverne med deres forslag næsten helt på samme måde, som det normalt foregår i Folketinget, når nye love skal vedtages.

Som afslutning på dagen bliver de forslag, eleverne stemmer igennem i Folketingssalen, overrakt til en repræsentant for regeringen.

Også tre elever fra 9. klasse på Hald Ege Skole skal deltage med et forslag om færre biler på vejene.