Hjernegymnastik i Vridsted

Vridsted IF har et nyt træningstilbud på programmet - Smart training

31. januar 2020, 12:02
Et nyt Smart training hold starter i Vestfjendshallen den 3. februar. Foto: DGI

Vridsted Nu er der mulighed for at holde hjernen skarp og udnytte dens potentiale.

DGI´s koncept Smart training er kommet til Vridsted IF, og her får man trænet flere forskellige dele af hjernen, så den bliver udfordret på både hukommelse og balance, som den skal.

Foreningen har haft Birte Mark på instruktøruddannelse hos DGI, og hun er nu klar til at give den bedste oplevelse med Smart training.

Træningen er for alle, og tilbuddet henvender sig især til mennesker, der gerne vil holde deres hjerne skarp og skabe mere overskud i hverdagen.

Få nye forbindelser

Smart training er bygget op om øvelser, der træner forskellige dele af hjernen. For eksempel kan man få en øvelse, hvor man skal kaste en bold, mens man samtidig svinger den ene arm til en bestemt rytme.

Kernen i træningen er, at hjernen skal skabe forbindelser. De opstår, når man er i en læringssituation, og derfor er Smart training fuld af udfordringer hele vejen igennem.

Lisbeth Spanggaard er een af konceptmagerne bag Smart training. Hun mener, at træningen kan hjælpe deltagerne på mange måder.

- Det, der er i spil, er at udfordre din hjerne, at arbejde med din hukommelse og din opmærksomhed, siger Lisbeth Spanggaard.

Er for alle

Træningen tager en time, og i den periode bliver holdet præsenteret for masser af forskellige typer øvelser, så man når hele vejen rundt om hjernen.

Øvelserne er ikke fysisk hårde, men hjernen kommer på hårdt arbejde. Træningen indeholder elementer, der skal hjælpe med at være mere fokuseret, effektiv og åben over for ny læring i din hverdag.

Næste hold starter mandag aften den 3. februar. Hjernegymnastikken forløber over 15 gange.